Cine-Κριτικές: The Call Of The Wild ⭐⭐⭐⭐☆


Γράφει ο Γ.Τ

Τι να πει κανείς για αυτή την μοναδική ταινία με το τόσο εξαιρετικό καστ που είναι γεμάτη συναίσθημα και αγάπη για τα ζώα.

Τι εννοώ εξαιρετικό, μα πρώτα απ' όλα μιλάω για τον Χάρισον Φορντ και βέβαια για τον εξαιρετικό Ομάρ Σι που γνωρίζουμε από την ταινία "Οι άθικτοι" Αλλά και τον Νταν Στίβενς που θαυμάσαμε για πολλά χρόνια στο "Downton Abbey" .

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ομάρ Σι είναι το δεύτερο αφεντικό του Μπάκ, καθώς από το πρώτο αφεντικό εκλάπει και στην συνέχεια πουλήθηκε στον Ομάρ Σι ως σκύλος ελκήθρου. Η Ερμηνεία του ακόμα μια φορά εξαιρετική ενώ αν κάποιος δεν τον γνωρίζει δεν μπορεί να τον καταλάβει αμέσως.

Η φωτογραφία εξαιρετική, τοπία όμορφα, μαγευτικά και ταυτόχρονα άγρια και μυστηριώδη, δεν παίρνεις τα μάτια σου από την εικόνα ενώ την παράσταση κλέβει συνέχεια ο Μπάκ ο σκύλος.


Όταν ποια ιδιοκτήτης του Μπάκ γίνετε ο Χαρισον Φορντ  βλέπουμε ένα δέσιμο σπάνιο τρυφερό και πολύ συγκινητικό. αλλά με ένα φινάλε που δεν το περίμενα... (οκ σταματώ εδώ) 

Δε θα μπορούσα να παραβλέψω το γεγονός ότι εξεπλάγην που είδα στο καστ και τον Νταν Στίβενς ο οποίος για μια ακόμη φορά ήταν εξαιρετικός, να πω βέβαια ότι πρώτη φορά βλέπω να έχει τον ρόλο του, ας πούμε, κακού. 

Εντυπωσιάστηκα μπορώ να πω από το πόσο καλά απέδωσαν την συμπεριφορά των ζώων ακόμα και από το σκύλο ράτσας Χάσκι και πως αυτό αντιμετώπισε τον Μπακ όταν νόμιζε πως έχανε την κυριαρχία της αγέλης. Είναι αυτό ακριβώς που θα περίμενες να δεις ανάμεσα σε άγρια ζώα.

Εν κατακλείδι:

Μια ταινία με πρωταγωνιστές τα ζώα, γεμάτη συναίσθημα και τρυφερότητα ε και λίγο χιούμορ. Τι άλλο θέλετε από μια πάρα πολύ καλή ταινία. 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου