Κοροναϊός Αγγλία: Αποκλειστικά: Έλληνας νοσηλευτής κάτοικος Αγγλίας μας μεταφέρει την γενική εικόνα


Μιλήσαμε με τον Ν.Χ  Έλληνα νοσηλευτή που δουλεύει στα επείγοντα νοσοκομείου στο Λονδίνο και μας μεταφέρει την γενική εικόνα της κατάστασης.

Όπως αρχικά μας ενημέρωσε, ο κόσμος κυκλοφορεί ακόμα και κλείνουν τώρα σιγά σιγα τα μαγαζιά, υπάρχει μια φυσιολογική ανησυχία για τα σούπερ μάρκετ. Επίσης υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που πάνε οι γιατροί έχοντας πάντα προτεραιότητα.

Όσο αφορά το νοσοκομείο μας αναφέρει τα εξής; 

8 στους 10 που εισέρχονται στο νοσοκομείο έχουν απλά την υποψία. Πριν κανένα μήνα στους 500 ασθενείς που εισέρχονταν στο νοσοκομείο 3 περίπου είχαν την υποψία ενώ σήμερα στους 500 την υποψία έχουν σχεδόν οι 400.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και αισθάνεται ότι ακόμα είναι η αρχή. Προετοιμάζονται για μεγάλη επιδημία ίσως χειρότερα και από την Ιταλία. Τα σοβαρά προβλήματα είναι όπως είπε για παράδειγμα, ένας 20χρονος που πήγε με την υποψία και εξετάστηκε, τον άφησαν να πάει σπίτι του, δυο μέρες μετά που βγήκαν τα αποτελέσματα και ήταν θετικός είχε ήδη γίνει κάποια διασπορά. Οπότε και θα ήθελε να βλέπει περισσότερη ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Γενικά υπάρχει ένας φόβος που κάνει τον κάθε άνθρωπο και κυρίως νέους να πηγαίνουν προληπτικά στο νοσοκομείο χωρίς κανέναν λόγο. παράλληλα υπάρχουν ασθενείς 40 ετών όπου ενώ έχουν βαριά συμπτώματα και δυσκολία στην αναπνοή, καταφέρνουν με την κατάλληλη αγωγή και προσοχή και το ξεπερνάνε.

Όσο αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό όπως χαρακτηριστικά είπε "τους βγάζει το καπέλο" γιατί έχουν καταφέρει και έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία.

Ο ίδιος τόνισε πως η ανησυχία του είναι ότι οι πολιτικοί τους άργησαν να πάρουν μέτρα και πως πλέον οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι είναι οι απείθαρχοι χωρίς συμπτώματα που εν αγνοία τους μπορεί να προκαλέσουν διασπορά του ιού.

Ολοκληρώνοντας μας παρακάλεσε να είμαστε προσεκτικοί, να μην φοβόμαστε και ότι δεν χρειάζεται να τρέχουμε κατευθείαν στα νοσοκομεία. Ακολουθούμε τους κανόνες και όλα θα πάνε καλά..

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου