Ιντλίμπ: Πούτιν - Ερντογάν συμφώνησαν κατ' αρχήν για εκεχειρία


Σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ κατέληξαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομολόγος του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την πολύωρη συνάντησή τους στην Μόσχα. Η εκεχειρία θα ξεκινήσει από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή.

Ο Ερντογάν διευκρίνισε πάντως ότι η Άγκυρα «διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει με όλη της την ισχύ και οπουδήποτε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση του καθεστώτος» της Δαμασκού.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας παραδέχτηκε πως οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες, αλλά ήταν θετικές και ότι οι δύο χώρες βρήκαν μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα που σχετίζεται με την όξυνση της κατάστασης στην συριακή επαρχία.

Η Ρωσία και η Τουρκία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κατέληξαν σε κοινή συμφωνία για τη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία, τα σημεία της οποίας ανακοίνωσαν εν συνεχεία οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν πρέπει να θέσει τέλος στα δεινά των αμάχων στη Συρία, στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου