Κοροναϊός - Ελλάδα: Νέα αυστηρότερα μέτρα από το υπουργείο υγείας


Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό υγείας Νίκο Χαρδαλιά με κάποια να γίνονται ποιο ισχυρά για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Ποιο συγκεκριμένα: 
  • Από αύριο Σαββάτο 06¨00 21/3 επιτρέπετε η μετάβαση στα νησιά μας με ακτοπλοϊκά δρομολόγια μόνο για μόνιμους κατοίκους. Για να μπορέσει ωστόσο να ταξιδέψει απαιτείτε η επίδειξη ενός εντύπου που κατεβάζει από το taxis η αντιγράφου της δήλωσης Ε1 ώστε να αποδεικνύετε ο μόνιμος τόπος κατοικίας
  • Απαγορεύονται δρομολόγια ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ όσα είναι σε πλεύση υποχρεούνται καταπλεύσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της 21/3. Το λιμενικό έχει πάρει σαφείς οδηγίες για την τήρηση του μέτρου.
  • Σάββατο 21/03 εκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές
  • Από δευτέρα στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο η παραγωγή και με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής εναλλαγής ανά εβδομάδα.
  • Στα σουπερμάρκετ από δευτέρα ισχύει η υποχρεωτική απόσταση ένας πελάτης ανά 15τμ έναντι 10τμ που ήταν έως τώρα.
  • Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης καθώς επίσης και οι άδειες κρατουμένων και οι μεταγωγές με  εξαίρεση την επίκληση ειδικών λόγων κοινωνικού χαρακτήρα.
Τέλος υπενθύμισε ότι απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων με πρόστιμο 1000 ευρώ ανά άτομο και τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι το σαββατοκύριακο για την τήρηση των μέτρων. 

Επίσης υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπονται τα πικνίκ και η ομαδική άθληση ότι επιτρέπεται η έξοδος μόνο για μετάβαση για εργασία, μετάβαση σε γιατρό, μετάβαση σε σουπερμάρκετ μόνο αν δεν μπορούν να έρθουν στον χώρο σου, τράπεζες, φαρμακεία και ταχυδρομεία, πρατήρια καυσίμων. κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη, σωματική άσκηση ατομικά η ανά δύο άτομα τηρώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου και κίνηση με κατοικίδιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη. Μένουμε μέσα για να περιορίσουμε την εξάπλωση.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου