Κοροναϊός - Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα στα φαρμακεία, για την προστασία από τον ιο


Μετά τους νέους περιορισμούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ανακοίνωσε οδηγίες, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και την προστασία των φαρμακοποιών.   

Μεταξύ άλλων, στα φαρμακεία επιτρέπεται να υπάρχουν έως δύο πελάτες ταυτόχρονα, οι οποίοι θα μένουν σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, ενώ οι εργαζόμενοι θα φορούν διαρκώς μάσκα και γάντια. 

Πιο αναλυτικά:   

  • Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στον χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά τη σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος. 
  • Οι πολίτες πρέπει να τηρούν υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (π.χ. με αυτοκόλλητη ταινία) μία διαχωριστική γραμμή, σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο. 
  • Οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθ'όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου γάντια και μάσκα.   



Περισσότερα: lifo.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου