Δημήτρης Νέζης: Φύγε - Αποκλειστική συνέντευξη στον δορυφόρο


Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα ο Δημήτρης Νέζης ασχολείται με την μουσική βιομηχανία πάνω από 15 χρόνια. Έχει σπουδάσει στο Εθνικό ωδείο Αθηνών Fame Studio Ant1 & University of West London απ 'όπου πήρε τα κατάλληλα εφόδια για ένα δυνατό ξεκίνημα.

Εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα σε διεθνή μουσικό διαγωνισμό στην Ρωσία πριν μερικά χρόνια και διέπρεψε με συνεργασίες δίπλα σε ηχηρά ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου όπως: ο Γιάννης Πλούταρχος, η Τζούλι Μασίνο, o Αντώνης Γούναρης, o Πάνος Μεταξόπουλος, o Chuck Foster, o Nεκτάριος Σφυράκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Σαββιδάκης, και πολλούς άλλους. 

Εμείς τον συναντήσαμε και κάναμε μια κουβέντα μαζί του.

Από πόσο χρονών θυμάσαι τον εαυτό σου να θέλει να ασχοληθεί με την μουσική;
Από πολύ μικρή ηλικία, που δεν θυμάμαι καν τον εαυτό μου, ήθελα να γίνω τραγουδιστής! Δεν με ενδιέφερε καθόλου να ακολουθήσω κανένα άλλο επάγγελμα.


Θεωρείς ότι ένας καλός μουσικός πρέπει να έχει περάσει από πολλές δυσκολίες μέχρι να θεωρηθεί καλός μουσικός;
Θεωρώ ότι ένας καλός μουσικός έχει να κάνει με την καλλιτεχνική του υπόσταση, την εμπειρία, τις γνώσεις, την "τριβή" στον τομέα του, την δημοφιλία του και φυσικά  από την διαδρομή του είτε εύκολη είτε δύσκολη. Άρα το να χαρακτηρίσουμε έναν καλλιτέχνη ως καλό ή μη, έγκειται στα πλαίσια ενός συνόλου πραγμάτων, που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν δίνουμε το ανάλογο "βάρος" η χρόνο και έτσι δημιουργούνται συχνά λανθασμένες εντυπώσεις.


Αποφοίτησες από το Fame Studio μια ομολογουμένως σπουδαία σχολή. Μίλησε μας για αυτή την εμπειρία που έζησες δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες. 
Το Fame Studio του Ant1 ήταν για μένα μια μεγάλη εμπειρία λόγω των γνώσεων που έλαβα σε σχετικά μικρή ηλικία αλλά και των συνεργασιών με τη Julie Massino, Chuck Foster,        Πάνο Μεταξόπουλο, Αντώνη Γούναρη κα.


Και τραγουδιστής και στιχουργός. Ποιες θεωρείς για σένα κατάλληλες συνθήκες ώστε να γράψεις στοίχους;
Σαφώς η συναισθηματική κατάσταση που βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή. Κάθε τραγούδι που έχω γράψει τον στίχο κρύβει και μια προσωπική μου ιστορία...!


Υπάρχει κάποια δουλειά σου που ξεχωρίζεις από κάποια άλλη;
Τo κοινό μπορεί να ξεχωρίζει κάποια τραγούδια μου, άλλα εγώ αγαπώ κάθε μου  βήμα, διότι έχει δημιουργηθεί με προσοχή και μεράκι.


Πάμε λίγο ποιο μακριά και συγκεκριμένα στην Ρωσία όπου εκπροσώπησες επάξια την Ελλάδα. Λίγα λόγια για αυτή την εμπειρία;
Μοναδική και ταυτόχρονα δύσκολη εμπειρία. Τραγούδησα και εκπροσώπησα την Ελλάδα μπροστά σε περισσότερο από 10000 άτομα ενώ έγινε ζωντανή μετάδοση στην ρωσική τηλεόραση. Για μένα ήταν μια πολύ περήφανη στιγμή σαν Έλληνας καλλιτέχνης, όμως σαν άνθρωπος ήταν η πρώτη φορά που ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με την σκληρή πραγματικότητα των κυκλωμάτων στους μουσικούς διαγωνισμούς.


Έχεις κάνει κάποια δουλειά για την οποία έχεις μετανιώσει αργότερα;
Πoτε! Πρέπει κάθε τραγούδι που ερμηνεύω πρώτα να αρέσει σε εμένα. Αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στην ψυχή του ακροατή.


Μέσα στο 2019 κυκλοφόρησαν τρία τραγούδια, αν δεν κάνω λάθος, με τελευταίο το "Φύγε". λίγα λόγια για το "Φύγε"΄;
Το "Φύγε" είναι η ποιοτικότερη δουλειά μου μέχρι σήμερα. Μουσική έγραψε o Κωνσταντίνοs Οικονομόπουλοs, στίχους ο Δημήτρης Δινελεκιδηs, το βίντεο επιμελήθηκε ο Zamanfu και κυκλοφόρησε από τη Spark Records. Η αγάπη για το τραγούδι αυτό... ακόμα καλά κρατεί! Και σας ευχαριστούμε!


Που σε συναντάμε σήμερα;
Αυτές τις μέρες συζητάμε για τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις σε συναυλίες, ενώ παράλληλα μας βρίσκετε σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις στο θέατρο εργοταξιον & βαφείο, στον πολυχώρο διασκέδασης exit now,και στο ραδιόφωνο lafamiglia στα μικρόφωνα Κάθε Τρίτη μεσημέρι.


Τι μας επιφυλάσσεις για το μέλλον;
Εμφανίσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας φέτος, μαζί με την κυκλοφορία  ολόκληρου άλμπουμ προς το τέλος του χρόνου! Μέχρι τότε θα ακούσετε σίγουρα κάποια singles και φυσικά τα πρώτα μου αγγλικά τραγούδια με τον διάσημο Αμερικανό Dj Τrevi. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά από ποτέ!!!

Δημήτρη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης... Σου ευχόμαστε τα καλύτερα... 

Ακολουθούν τα τραγούδια "Φύγε" και "Αιχμάλωτος σου":




About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου