Κοροναϊός: 117 κρούσματα! Κλείνουν γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι και δικαστήρια


Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο τα νέα κρούσματα είναι 18 εκ των οποίων τα 10 είναι «ορφανά». Εξιτήριο για την μητέρα και το παιδί της από την Θεσσαλονίκη.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία είναι 18 ανακοινώθηκαν το απόγευμα όπως και τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν επέκταση του λουκέτου και σε άλλους χώρους. 

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σε 117 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας εκ των οποίων 10 “ορφανά”, ενώ άλλα 15 διερευνώνται ακόμα. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

Τα πρώτα χαρούμενα νέα
Σήμερα έλαβε εξιτήριο η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε μάλιστα ο κ. Τσιόδρας είναι οι πρώτοι δυο ασθενείς που θεραπεύονται από τον κορονοϊό και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι του έρχονται ευχάριστα νέα και από άλλους συναδέλφους του.

Ποιοι χώροι κλείνουν για 15 ημέρες
Επίσης ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, δημόσιων και ιδιωτικών των θεάτρων και των κινηματογράφων αλλά και των παιδότοπων.

Πιο αναλυτικά: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις επόμενες 15 ημέρες, ανακοινώνει τα εξής: Θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί, κατά το συγκεκριμένο διάστημα.




Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου