NASA: Αστεροειδής - «γίγαντας» κινείται προς τη Γη


Ικανός να αφανήσει ολόκληρες πόλεις!

Ένας νέος κίνδυνος από το διάστημα απειλεί εκ νέου τον πλανήτη μας, όπως επιβεβαίωσε η NASA.

Ο γιγάντιος 2002 PZ39, όπως είναι γνωστός, έχει διάμετρο ενός χιλιομέτρου και στις 15 Φεβρουαρίου θα πλησιάσει πάρα πολύ κοντά στον πλανήτη μας, σε σημείο που έχει σημάνει συναγερμό στις διαστημικές υπηρεσίες.

Ο 2002 ΡΖ39 κινείται με 35,500 μίλια την ώρα και φυσικά αν και εφόσον έρθει σε επαφή με τον πλανήτη μας, οι ζημιές που θα δημιουργήσει θα είναι ανυπολόγιστες, τόσο σε υλικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο απωλειών.

Οι πιθανότητες φυσικά για ένα τέτοιο σενάριο είναι απειροελάχιστες, ωστόσο οι προβλέψεις σε περίπτωση πρόσκρουσης αναφέρουν για δύναμη ανάλογη με δεκάδων πυρηνικών βομβών, ενώ τον πλανήτη μας θα πλήξουν τεράστια τσουνάμι, στάχτη και θραύσματα που θα εκτιναχθούν σε τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις.

«Πιστεύουμε πως οτιδήποτε έχει διάμετρο μεγαλύτερη του ενός ή δυο χιλιομέτρων μπορεί να προκαλέσει καταστροφές σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει η NASA.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για μια τέτοια σύγκρουση, είναι τα μαγνητικά πεδία των άλλων ουρανίων σωμάτων που ανά πάσα ώρα μπορούν να αλλάξουν την πορεία του αστεροειδή.

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου