Cine-Κριτικές: The Turning ⭐⭐⭐☆ ☆


Γράφει ο Γ.Τ

Όταν ξεκίνησε το έργο είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι έχει παράξενο φινάλε, έτσι τουλάχιστον μου είχαν προαναφέρει, παρόλα αυτά δεν με άφησε να ξεχαστώ αλλά αντίθετα μπήκα αμέσως στο πνεύμα της ταινίας.

Έχοντας ένα απομονωμένο αρχοντικό, παιδιά και μια παράξενη γριούλα, είναι τα υλικά με τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις μια ταινία τρόμου. Θα πρέπει ωστόσο να ξέρεις πως να χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω υλικά ώστε το έργο να καταφέρει να κερδίσει τους θεατές. Η σκηνοθέτιδα Φλόρια Σιγκιμόντι φαίνεται πως το κατάφερε υπέρ του δέοντος θα έλεγα.

Επίσης μπορώ να πω ότι είναι πολύ ατμοσφαιρικό, Μεγάλο δάσος με λίμνες και ένας λαβύρινθος στην μέση είναι κάποια από τα στοιχεία του τοπίου που το απογειώνουν. Το δε αρχοντικό είναι τόσο μεγαλοπρεπές που προσθέτει στο όλο τοπίο μπόλικη δόση μυστηρίου.


Όσο ξετυλίγεται η ταινία προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να συνέβη στην προηγούμενη γκουβερνάντα και τι μυστικά μπορεί να κρύβει η κατά τα άλλα ήσυχη γριούλα. Πιστέψτε με, μέχρι και το φινάλε θα έχετε απορίες.

Το φινάλε είναι τόσο απότομο που σε αφήνει κυριολεκτικά παγωτό και με μια απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου. Δεν θα προδώσω αυτό που υποψιάζομαι ότι συνέβη, αν πάλι θέλετε να μάθετε αφήστε coment και θα απαντήσω.

Εν κατακλείδι: 
Μπόλικο μυστήριο και πλοκή που δε σταματάει να εξελίσσεται. Αν είστε λάτρεις του μυστηρίου με δώσεις τρόμου τότε είναι μια πολύ καλή επιλογή.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου