Cine-Κριτικές: Gretel & Hansel ⭐⭐☆☆☆


Γράφει ο Γ.Τ

Έχοντας δει πρωτίστως το τρέιλερ ήμουν προιδεασμένος ότι δεν πρόκειται να δω το κλασικό παραμύθι αλλά μια ατμοσφαιρική ταινία με δόσεις horror.

Ξεκινώντας βλέπουμε μια ιστορία για ένα παράξενο κοριτσάκι το οποίο στην αρχή δεν καταλαβαίνουμε ποιο μπορεί να είναι. Λίγα λεπτά αργότερα καταλαβαίνουμε ότι είδαμε την ιστορία της κακιάς μάγισσας η μάλλον το πως έγινε κακιά μάγισσα. Τώρα θα μου πείτε γιατί να το δούμε αυτό; Ε όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Το μοτίβο που θέλει η Γκρέτελ να είναι η μεγάλη αδελφή ευτυχώς δεν άλλαξε, οπότε κάποια στοιχεία του παραμυθιού είναι εμφανή κάτι που τουλάχιστον εμένα μου άρεσε γιατί αν μι τη άλλο δεν θα ήθελα να παραμορφωθεί τελείως το παραμύθι.  


Το έργο είναι όντως ατμοσφαιρικό  και με την σκηνοθεσία του Όζ  Πέρκινς γίνετε μοναδικό. Θυμίζει παλιά εποχή πολύ έντονα. Ενώ η ατμόσφαιρα  και το περιβάλλον γενικότερα μου άρεσαν, η πλοκή άρχισε να ξεφεύγει χάνοντας σιγά σιγά κατ 'εμέ το ενδιαφέρων του. 

Το φινάλε είναι πολύ περίεργο θα έλεγα. Ίσως αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει κάποια συνέχεια, πάντως κατά το ήμισυ θα δείτε αυτό που θέλετε.

Εν κατακλείδι:

Ένα παραμύθι στο οποίο προσθέτουμε περισσότερη φαντασία αλλά και στοιχεία horror. Δύσκολη επιλογή όχι όμως κακή. 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου