Cine-Κριτικές: Birds Of Prey and The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn ⭐⭐⭐⭐⭐


Γράφει ο Γ.Τ

Πρώτα απ' όλα δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω αυτόν τον τόσο μικρό τίτλο αυτής της κατά άλλα εξαιρετικής ταινίας. Για να λέμε την αλήθεια ο τίτλος είναι όντως πολύ μεγάλος και καθόλου βολικός όταν πρέπει να αναφερθείς σε αυτή την ταινία. Αλλά ας είναι, δεν μας βλάπτει κιόλας.

Πάμε λοιπών στην ταινία που την περιμέναμε πως και πως. Η επιστροφή της Μαργκότ Ρόμπι στον ρόλο της Harley Quinn είναι κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς εμένα τουλάχιστον με είχε εντυπωσιάσει στο Suicide Scuad που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες  το 2016.

Τώρα στην ιστορία όπως μας παρουσιάζεται φαίνεται πως τσακώθηκε με τον Joker  λίγο μετά τα γεγονότα του "Suicide Scuad"  και πως η ίδια η Harley μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να χρειάζεται την χειραφέτηση του Joker.


Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα ήρωες κακούς να παίρνουν σάρκα και οστά όπως η Hundress αλλά και η Black Canary που αν και την είχα συνηθίσει ως καλή ήρωα από το Arrowverse τώρα την είδα και σαν κακιά. Η δε χαρακτηριστική της κραυγή όλα τα λεφτά.

Ο δυναμισμός που βγάζει όσο ξεδιπλώνεται η πλοκή του έργου, μου άρεσε πολύ και με έκανε να σκεφτώ ότι η Harley Quinn δεν είναι απλά η βοηθός του Joker αλλά μια ανεξάρτητη κακιά με την δική της μοναδική ιστορία που έτυχε να βρεθεί στον δρόμο του.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε πόσο σκοτεινό είναι το Gotham κάτι που εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου μιας και αυτό μας δίνει υλικό για επόμενες ταινίες, ενώ η ροή του έργου εκτός από γρήγορη είναι και ουσιώδης και δεν σε κάνει να βαριέσαι ούτε στιγμή. 

Εν κατακλείδι:
Μοναδικές ερμηνείες σε μία διασκεδαστική περιπέτεια από τον κόσμο της DC που δεν πρέπει να χάσει κανένας.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου