Η Βρετανία αλλάζει το καθεστώς μετανάστευσης - «Όχι» σε όσους δεν μιλούν αγγλικά και δεν είναι εξειδικευμένοι


Όποιος θέλει να έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστεί, θα πρέπει να έχει προσφορά εργασίας με κατώτατο όριο μισθού τις 25.600 λίρες 

Πιο αυστηρή η Βρετανία με όσους θέλουν να εργαστούν στη χώρα μετά την μεταβατική περίοδο για το Brexit 365       

Οι εργαζόμενοι χωρίς ειδίκευση και όσοι δεν μιλούν αγγλικά δεν θα μπορούν να αποκτήσουν θεωρήσεις σύμφωνα με τη αναθεώρηση των νόμων περί μετανάστευσης της Βρετανίας, μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit, μια πολιτική που θα τερματίσει την εποχή της φθηνής εργασίας σε εργοστάσια, αποθήκες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.   

Η κυβέρνηση προτρέπει τους εργοδότες να «απομακρυνθούν» από την εξάρτηση από την «φθηνή εργασία» από την Ευρώπη και να επενδύσουν στη διατήρηση του προσωπικού και στην ανάπτυξη τεχνολογίας αυτοματισμού. Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι πολίτες της ΕΕ και οι μη Ευρωπαίοι που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης μετά το τέλος της ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ στις 31 Δεκεμβρίου. Οι πρώτες αντιδράσεις είναι ήδη αρκετές. Για παράδειγμα, οι Εργατικοί αντέδρασαν στο σχέδιο και δήλωσαν ότι το «εχθρικό περιβάλλον» θα δυσκολέψει την προσέλκυση εργαζομένων. Ωστόσο, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσε ότι το νέο σύστημα θα σήμαινε ότι «οι καλύτεροι θα μπορέσουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο». 
Περισσότερα: lifo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου