Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα σήμανε συναγερμό στο νοσοκομείο Παίδων


Ένα μωράκι 7 μηνών έφτασε στην Ελλάδα πριν από δύο ημέρες, προερχόμενο από την Κίνα και εισήχθη με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός προκάλεσε συναγερμό, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για τον κοροναϊό με αποτέλεσμα το μικρό αγοράκι να νοσηλευθεί σε απομονωμένο θάλαμο στη μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η οικογένεια του μικρού παιδιού ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, αλλά είχε προσφάτως μεταβεί στην Κίνα, χωρίς όμως να έχει επισκεφθεί την επαρχία Γουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός και όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.

«Η οικογένεια ζει στην Ελλάδα και είχε πάει για ένα μήνα στην Κίνα, σε μια περιοχή που λέγεται Φουτιάν, που είναι μακριά από το Γουχάν. Το παιδάκι γύρισε από εκεί με την οικογένεια την Παρασκευή και την Κυριακή έκανε ένα πυρετό έως 39 με συμπτώματα λοίμωξης του ανωτέρου αναπνευστικού, βήχα και ρινίτιδα», δήλωσε στον Alpha η διευθύντρια της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων, Μαρία Τσολιά.

«Οδηγήθηκε από άλλη είσοδο προς τη μονάδα λοιμώξεων που έχουμε, η οποία διαθέτει και θαλάμους αρνητικής πίεσης, που αυτό μας προφυλάσσει αρκετά από τη μετάδοση και νοσηλεύεται εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα:news.gr

About tasos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου