«Πόρτα» έφαγε ο Ερντογάν από τον Πούτιν


Ο Ρώσος πρόεδρος δεν προτίθεται να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του στις 5 Μαρτίου για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ουσιαστικά αδειάζοντας για μια ακόμη φορά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Τρίτη δήλωνε ότι επίκειται συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος «έχει άλλο πρόγραμμα εργασίας στις 5 Μαρτίου».

Οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας, όσον αφορά το ζήτημα της Συρίας, βρίσκονται σε συνθήκες μεγάλης έντασης μετά τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών σε συγκρούσεις τους με δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Άσαντ, οι οποίες έχουν τη στήριξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία με την αεροπορική στήριξη της Ρωσίας έχουν κατορθώσει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί τη Μόσχα ότι παραβιάζει τους κανόνες της εκεχειρίας του Σεπτεμβρίου του 2018.

Παρά τις μεγάλες στρατιωτικές επιτυχίες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε την σήμερα ότι «οι εξελίξεις στην Ιντλίμπ στρέφονται υπέρ μας. Ο Άσαντ δεν θα μπορέσει να κρατήσει χωρίς τη ρωσική στήριξη».

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου