Πολιτική κρίση στο Βερολίνο: Ανοίγει η κούρσα διαδοχής της Μέρκελ - Οι πιθανοί υποψήφιοι καγκελάριοι


H σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Καρενμπάουερ από την ηγεσία της CDU ανοίγει το δρόμο για τους Φρίντριχ Μερτς (δεξιά) και Γιενς Σπαν / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Mε την επικεφαλής της CDU Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ να αιφνιδιάζει σήμερα τη Γερμανία με την πρόθεσή της να μη κατεβεί υποψήφια καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης και να εγκαταλείψει τα ηνία του κόμματος ανοίγει πάλι η κούρσα για την αντικατάσταση της Άνγκελα Μέρκελ μετά την αποχώρησή της από την καγκελαρία του χρόνου.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν ανέλαβε την ηγεσία της CDU η Καρενμπάουερ παρέμενε λόγω μιας σειράς ατυχών χειρισμών πρόεδρος υπό αμφισβήτηση με τη δημοτικότητά της να συρρικνώνεται διαρκώς στις δημοσκοπήσεις. Αποκορύφωμα στάθηκε το πρόσφατο φιάσκο στη Θουριγγία, όπου Χριστιανοδημοκράτες εξέλεξαν μαζί με την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πρωθυπουργό του κρατιδίου τον υποψήφιο των Φιλελευθέρων Τόμας Κέμεριχ αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Καρεμπάουερ προς την κομματική οργάνωση της CDU στη Θουριγγία να μη συνεργαστεί με το AfD. Ούτε τότε εισακούστηκε αλλά και ούτε μετά, όταν ζητούσε άμεσα επαναληπτικές εκλογές. Η CDU του κρατιδίου αποφάσισε ότι προς το παρόν θα πρέπει να εκλεγεί ένας νέος πρωθυπουργός από την παρούσα βουλή.
Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου