Η καμπάνια της Νέας Ζηλανδίας για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας σοκάρει αλλά πείθει


Τα αυτοκίνητα εδώ και αρκετά χρόνια έχουν τέτοια δομή πλαισίου που απορροφά την ενέργεια που εκλύεται σε μια σύγκρουση προκειμένου η καμπίνα των επιβατών να παραμένει όσο το δυνατόν άθικτη. Παράλληλα είναι εφοδιασμένα με πολλούς αερόσακους, που παρέχουν επιπλέον προστασία και αυξάνουν και άλλο το επίπεδο της παθητικής ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος. Που για μη γίνει το τελευταίο υπάρχει πλέον μια πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης, που εξασφαλίζουν με τη σειρά τους ένας εξίσου υψηλό επίπεδο ενεργητική ασφάλειας.

Όμως όσο προσεγμένη και να είναι η δομή ενός πλαισίου, όσοι αερόσακοι και αν υπάρχουν, η θετική τους επίδραση περιορίζεται και μάλιστα σημαντικά αν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν το πλέον καθοριστικό στοιχείο ασφάλειας. Τη ζώνη, την οποία κάποιοι εξακολουθούν να μην βάζουν.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας. Συμβαίνει π.χ. και στη Νέα Ζηλανδία, όπου σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα κάθε χρόνο περίπου 90 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο δρόμο ακριβώς επειδή δεν είχαν χρησιμοποιήσει τη ζώνη ασφαλείας.






Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου