Μαρία Ανδρόνικου: "Μαζί σου μπορώ" - Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Γεννήθηκε στη Λεμεσό ενώ κατάγεται από το λεγόμενο «Μικρό Παρίσι» τον Κάτω Δρυ ένα μικρό χωριό της επαρχίας Λάρνακας.

Η φωνή της και η σκηνική της παρουσία ξεχώρισε πολύ νωρίς ενώ έγινε ευρέως γνωστή μετά την συμμετοχή της στο talent show "X-factor 2".

Τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο "Τρελή Ζαριά". Σήμερα κυκλοφορεί η νέα της δουλειά με τίτλο "Μαζί σου μπορώ"

Εμείς την ανακαλύψαμε και κάναμε μια κουβεντούλα μαζί της


Από πότε κατάλαβες ότι σου αρέσει η μουσική, πως ξεκίνησε δηλαδή η αγάπη σου για την μουσική; 

Αγαπώ την μουσική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Στα 7 μου χρόνια μετά από ενθάρρυνση και προτροπή από τους γονείς μου ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας σε ωδείο. Δυστυχώς δεν έχω σπουδάσει μουσική αν και είναι κάτι που πολύ το ήθελα και συνεχίζω να το θέλω.Μπορεί όταν αφυπηρετήσω να σπουδάσω για να έχω και νόημα ύπαρξης σε εκείνη την ηλικία.


Το πρώτο τραγούδι που είπες; 

Το πρώτο τραγούδι που έμαθα στην κιθάρα ήταν το «Βάρκα στο γιαλό» του τεράστιου Μίκη Θεοδωράκη. Δημόσια είχα ξεκινήσει να τραγουδάω στα 23 μου χρόνια και επειδή ήμουν ακόμη στην επανάσταση μου- βλέπεις για μένα ακόμη και σήμερα δεν έχει τελειώσει η εφηβεία... με την καλή έννοια φυσικά... της ανησυχίας και του γιατί... – τραγουδούσα Κατσιμίχα , Παπακωνσταντίνου κτλ... πλέον έχουν αλλάξει κατά πολύ τα γούστα μου στην μουσική αλλά κατά καιρούς μ αρέσει να ξανακούω αυτά τα τραγούδια και περισσότερο την μελοποιημένη ποίηση του Καββαδία τον οποίο λατρεύω. Στην ηλικία των 26 είχα γνωρίσει τον μαέστρο Αντώνη Δημητριάδη ο οποίος ήταν και είναι μέχρι σήμερα ενα μεγάλο σχολείο για μένα καθώς με μύησε στην αγάπη για τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι. Μαζι του έλαβα μέρος, ως βασική σολίστας, σε πολλές συναυλίες δήμων και οργανισμών για φιλανθρωπικούς πάντα σκοπούς.


Στους φίλους σου τραγουδάς;

Στους φίλους πάντα τραγουδάω... ούτως ή άλλως και να θέλω να την γλιτώσω πλακώνει η μουρμούρα και άλλωστε  δεν θέλω να χαλάω χατίρια γιατί όταν αρχίσουμε να τραγουδάμε το κλίμα γίνεται πιο ζεστό και περνάμε πάντα πολύ καλά.


Ποιο είδος είναι αυτό που θεωρείς ότι σε αντιπροσωπεύει; 

Δύσκολη ερώτηση. Μου αρέσουν πολλά είδη αλλά έχω ασχοληθεί προς τον παρόν μόνο με έντεχνο και ελαφρό λαϊκό. Για να πει κάποιος ότι τον αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής πρέπει να δοκιμάσει να τραγουδήσει πολλά είδη... το τραγούδι του Στέφανου για μένα είναι καινοτομία... εννοώ  πως πρώτη φορά δοκίμασα να τραγουδήσω τζαζ.


Πιστεύεις ότι ένας καλός τραγουδιστής πρέπει να δοκιμάζεται σε διάφορα ήδη πριν κατασταλάξει;

Θα ήθελα να δοκιμάσω να τραγουδήσω και άλλα είδη, ακόμη και ξένο τραγούδι. Συζητάμε με την ομάδα μου  το γεγονός να διασκευάσουμε το «μαζί σου μπορώ» στα αγγλικά.





Πως πήρες την απόφαση να συμμετάσχεις στο τάλεντ σόου X factor 2 


Στο XFACTOR 2 πήγα γιατί με είχαν καλέσει οι ίδιοι αφού είχα συμμετάσχει την προηγουμένη χρονιά στο XFACTOR 1. Αρχικά όμως είχα πάει γιατί θεώρησα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να με ακούσουν κάποιοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και γενικά το κοινό, γιατί η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη. Όντως μέχρι σήμερα υπάρχει κόσμος που με θυμάται. Δεν είχα σκοπό να συμμετέχω. Πήγα για την εμπειρία, το ταξίδι που πάντα αξίζει περισσότερο από τον στόχο. Δεν είναι αυτοσκοπός μου βλέπεις να γίνω μεγάλο όνομα πάση θυσία. Ξέρω ποια είμαι και τι δυνατότητες. Αδυναμίες έχω κάνω όμως αυτό που αγαπάω  και αυτό μεγαλώνει όσο βλέπω να αγαπάνε τα τραγούδια μου.Στο τέλος της μέρας αυτό μένει, η ανθρώπινη επαφή και η αγάπη.


Υπήρξε στιγμή που σε έφερε στα όρια σου ώστε να θέλεις να τα παρατήσεις;

Όχι δεν υπήρξε κάποια στιγμή που να με φέρει στα όρια μου και να θέλω να τα παρατήσω. Γενικά ως άνθρωπος δεν τα παρατάω εύκολα με την πρώτη δυσκολία... 


Θα ξαναδοκιμάζατε σε άλλο τάλεντ σόου;

Δε θα ξαναπάω σε talent show έχω ένα υπέροχο τραγούδι και μια υπέροχη  συνεργασία με την Δισκογραφική μου  Αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ καλό εισιτήριο για όλους όσοι ασχολούνται και θέλουν να δείξουν το ταλέντο τους.


Νέο τραγούδι λοιπών. Πες μας για την συνεργασία σου  με την νέα δισκογραφική καθώς και για το τραγούδι που σου έγραψε ο Στέφανος Κορκολής

Η συνεργασία μου με τον Στέφανο Κορκολή προέκυψε από μια πολύ καλή μου φίλη Χρύσα Μαλούση ,που με σύστησε στον Αργύρη Ναστόπουλο που είναι διευθυντής της εταιρείας με την οποία συνεργάζομαι (Celestial Keys Records) κι αυτός με την σειρά του με πρότεινε στον Στέφανο. Ο Αργύρης μου είπε «Δώσε μου 2 μέρες να σε μελετήσω λίγο για να δω αν θέλω να συνεργαστούμε και θα σου απαντήσω...» μετά από ένα τέταρτο μου ξανά έστειλε μήνυμα και μου είπε «Είσαι εσύ που πήγες στο XFACTOR και τραγούδησες το πάτωμα? Σε προτείνω στο Στέφανο γιατί ψάχνει νέες φωνές Στέφανο μου λέει...» σε ποιον Στέφανο του λέω «τον Κορκολή μου απαντάει» …SOK ... μου πήρε αρκετή ώρα να επανέλθω και να συνειδητοποιήσω τι μου χε πει. 

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το υπέροχο τραγούδι το οποίο αγάπησα από την πρώτη στιγμή.θέλαμε κάτι αισιόδοξο και ανεβαστικό αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα ήταν και ένα κομμάτι του «ενός ακούσματος» δηλαδή να σου μένει καρφωμένο στο μυαλό από την πρώτη φορά που θα το ακούσεις. Θα μου επιτρέψεις να ευχαριστήσω μέσα από το site σου και τους δυο, καθώς και τον Θοδωρή Τοσίδη που έγραψε τους όμορφους αυτούς στίχους, αλλά και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν με κάθε τρόπο να έχουμε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ επίσης και την καλή μου φίλη Χρύσα Μαλούση που φυσικά χωρίς αυτήν δεν θα γνώριζα ποτέ τον Αργύρη Ναστόπουλο.


Που σε συναντάμε σήμερα;

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνουμε με κάποια πολύ καλά φιλαράκια τις πρόβες μας και μιλάμε με κάποιους χώρους για να παίζουμε τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα. Μόλις καταλήξουμε θα ενημερώσω τους φίλους  μέσα  από τα Social μου FB: Maria Andronikou ή στα ελληνικά και στο Instagram: Maria Andronikouofficial.


Τι έχουμε να περιμένουμε στο μέλλον;

Ήδη ψάχνουμε με την εταιρεία, για καινούριο κομμάτι το οποίο υπολογίζουμε να κυκλοφορήσουμε πρώτα ο Θεός, αρχές Απριλίου. Συζητάμε όμως και το γεγονός ενδιάμεσα να διασκευάσουμε όπως σου είπα πιο πάνω το εν λόγω κομμάτι στα αγγλικά. Γενικά θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο δισκογραφικά και ανάλογα αν θα με αγαπήσει ο κόσμος, μελλοντικά και συναυλιακά. Ευχαριστώ πολύ!!!

Μαρία σε ευχαριστούμε και εμείς πάρα πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης και σου ευχόμαστε τα καλύτερα...                                                                                                                           

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου