Άγιος Παρθένιος τι γιορτάζουμε σήμερα: Η μνήμη του τιμάται κάθε 7 Φεβρουαρίου


Άγιος Παρθένιος τι γιορτάζουμε σήμερα: Στον άγιο Παρθένιο προσφεύγουν όσοι πιστοί είναι οι πάσχοντες από τη νόσο του καρκίνου.

Άγιος Παρθένιος τι γιορτάζουμε σήμερα: Κάθε 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Παρθένιος, Παρθένης, Παρθενία, Παρθενόπη Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα. Ειδικότερα ο Άγιος Παρθένιος ήταν ο πράος, ο υπομονετικός, ο φιλόξενος, ο μακρόθυμος, ο άγγελος της ομόνοιας, ο ενθαρρύνων τους μετανοούντες, ο πρόθυμος για το ποίμνιό του. Ο Όσιος Παρθένιος εκοιμήθηκε εν ειρήνη, ενώ τμήμα της τιμίας κάρας αυτού φυλάσσεται στην ιερά μονή Μακρυμάλλη, της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο διδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια. Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία και όταν έριχνε τα δίχτυα του στην Απολλωνιάδα λίμνη και τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου, ενώ τα χρήματα που εισέπραττε από την πώληση των ψαριών δεν τα κρατούσε για τον εαυτό του αλλά τα εμοίραζε στους πτωχούς από αγάπη προς αυτούς.

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου