Opinions: Τηλεόραση: Μέσο ψυχαγωγίας η εμπόλεμη ζώνη;



Γράφει ο Γ.Τ 

Μια νέα ενότητα ξεκινάει από σήμερα η οποία θα καταπιάνεται με διάφορα θέματα, όπου θα λέω την δική μου γνώμη, σύμφωνα με αυτά που πιστεύω. Θα ήθελα ωστόσο να σχολιάζεται στο τέλος του κάθε άρθρου ώστε να ακούγεται και η δίκη σας γνώμη  ή απλά μπορείτε να αναφέρετε ποιο θέμα θα θέλατε να συζητήσω σε επόμενο άρθρο.

Ξεκινάμε λοιπών με ένα θέμα που λίγο με έχει προβληματίσει. Θέλω και προσπαθώ να καταλάβω όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες των καναλιών, πως βλέπουν το κανάλι τους; Θεωρούν ότι είναι ένα μέσω ψυχαγωγίας η απλά μια δουλειά που έχει ανταγωνιστές και πρέπει να τους νικήσουν με κάθε κόστος;

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ανθίζει μια νέα μόδα στην τηλεόραση. Πλέων δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εβδομαδιαίες σειρές, η κάθε μια παίζετε 2 η 3ης φορές την εβδομάδα η ακόμα περισσότερες φτάνοντας τα όρια του καθημερινού. Θα ήθελα να μου μετρήσετε πόσες σειρές παίζονται μια φορά την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας αριθμός που θα περιορίζεται  στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Έτσι λοιπών ο ανταγωνισμός αυξάνεται και η ουσία χάνετε. Τι θέλω να πω, παρακάτω ακολουθεί ένα παράδειγμα αποφεύγοντας να δώσω ονόματα. 

Έχουμε το κανάλι Α και το κανάλι Β, το κανάλι Α ετοίμασε για την επόμενη σεζόν 2 τηλεοπτικές σειρές και το κανάλι Β 3.  Το κανάλι Α ξεκίνησε τις σειρές του τέλη Σεπτεμβρίου ενώ το κανάλι 
Β, που θεωρεί ότι κάποια από τα πρότζεκτ θα έχουν επιτυχία, ξεκινάει αρχές Οκτωβρίου. 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; 

Το κανάλι Β δεν μπορεί να βρει επαρκές κοινό για το πρόγραμμα του διότι ένα μεγάλο μέρος του κοινού έχει ήδη ξεκινήσει να βλέπει το πρόγραμμα του Α καναλιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νούμερα να είναι χαμηλά και να αδικούνται αξιόλογες σειρές οι οποίες στην συνέχεια κόβονται. 

Έτσι λοιπών η τηλεόραση που για τον τηλεθεατή είναι μέσο ψυχαγωγίας, για αυτούς που δουλεύουν μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη.  Γιατί πρέπει η κάθε σειρά πλέων να παίζετε πολλές φορές την εβδομάδα και να μην δίνει χώρο και σε άλλες; Πόσο ποιο καλά θα ήταν ειδικά σήμερα που παίζονται περισσότερες από 20 τηλεοπτικές σειρές, να έχεις επιλογές; Ενώ πλέον μετά από 2 η 3ης μήνες αρχίζουν τα κοψίματα, σε αφήνουν με απορίες και πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες μένουν χωρίς δουλειά για όλη την σεζόν..

Εν κατακλείδι:

Ο λόγος που ένα πρότζεκτ δεν πετυχαίνει, δεν είναι μόνο ότι μπορεί να μην είναι καλό και το κοινό δεν το αγκάλιασε, είναι κυρίως ο προγραμματισμός του κάθε καναλιού αλλά και η μετέπειτα διαχείριση του.  Και άλλωστε γιατί να μην έχουμε πολλές και εβδομαδιαίες που αυτόματα σημαίνει ότι πολλοί καλλιτέχνες θα έχουν δουλειά.  Άρα ο ανταγωνισμός πρέπει να είναι θεμιτός  και υγιείς. 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου