Cine-Κριτικές: 1917 ⭐⭐⭐⭐⭐


Γράφει ο Γ.Τ

Δεν ξέρω από που να αρχίσω να μιλάω και αυτή είναι η αλήθεια . Ο μοναδικός αυτός σκηνοθέτης "Σάμ Μέντες", γνωστός από την σκηνοθεσία του "Skyfall", μας είχε προετοιμάσει ότι η ταινία είναι γυρισμένη σε μονοπλάνο και σε πραγματικό χρόνο. Αυτό βέβαια τουλάχιστον εμένα δεν με είχε προβληματίσει, αντίθετα μου κίνησε την περιέργεια.

Οι ερμηνείες όχι μόνο των πρωταγωνιστών αλλά και όλου του καστ είναι μοναδικές. Καταφέρνει να σε κρατάει σε μεγάλη αγωνία, δε σας κρύβω ότι  σχεδόν συνέχεια μου δημιουργούσε και λίγο άγχος ενώ δύο φορές τρόμαξα. Ναι αλήθεια λέω. 

Μοναδικό ωστόσο θα έλεγα είναι το γεγονός της εναλλαγής των τοπίων. Όπως είχε πει και ο ίδιος ο Σάμ Μέντες, όντως κανένα τοπίο δεν ήταν ίδιο. Σε κάθε βήμα κάτι άλλαζε ενώ η φρίκη του πολέμου είναι αποτυπωμένη παντού.


Λίγο μετά την μέση του έργου παρατηρούμε μια μικρή κοιλιά που όμως δεν κουράζει καθόλου καθώς ήδη σε έχει μεταφέρει μέσα στις εξελίξεις και η αγωνία υπερτερεί κάθε στιγμή.

Αν κάτι θα ήθελα να έχει παραπάνω θα ήταν η δράση καθώς μιλάμε για περίοδο πολέμου, ωστόσο δεν ξεχνάω το γεγονός ότι εστιάζει στην προσπάθεια των στρατιωτών να παραδώσουν αυτό το σημαντικό μήνυμα.

Εν κατακλείδι:
Φυσικά και άξιζε τις υποψηφιότητες και φυσικά αξίζει και τα όσκαρ. Ακόμα δεν πήγατε;

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου