Η Ελλάδα βγήκε πρώτη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής


Αν είσαι καλτ τύπος και μεγάλωσες με Power Rangers και Transformers, σκέφτεσαι το Megatron ή νταλίκες που μεταμορφώνονται σε… ανθρωπόμορφες νταλίκες! 

Αν είσαι καλαίσθητος οπαδός της επιστημονικής φαντασίας, μάλλον ο νους σου πάει στον Ισαάκ Ασίμοφ, στο Φίλιπ Κ. Ντικ, στο Σόνι του I, Robot ή στο Wall-E και την Eve του πιο σπουδαίο ντισνεϊκού animation που γεννήθηκε τον 21ο αιώνα. 

Όμως μπορεί και να μην έχεις την παραμικρή σχέση μ’ όλα αυτά, κι έτσι, όταν ακούς “ρομπότ” σκέφτεσαι: “παιδιαρίσματα”. Λοιπόν, δεν φαντάζεσαι πόσο άδικα δίκιο έχεις.

Είναι όντως παιδιά, μα καθόλου δεν “παιδιαρίζουν”. Απλώς εκεί που κάποιοι παίζουν μπάλα, κάποιοι πάνε για μπάσκετ, για μουσικά όργανα, κολύμβηση, σκάκι ή γυμναστήριο, αυτά τα πιτσιρίκια αποφάσισαν ν’ αρχίσουν ένα λίγο διαφορετικό χόμπι:

Την Εκπαιδευτική Ρομποτική!

Και για τις 6 ελληνικές ομάδες του ντοκιμαντέρ της COSMOTE “THE REAL ROBOKIDS”, όλα ξεκίνησαν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Όπως ξεκινούν (ή τέλος πάντων, θα ‘πρεπε να ξεκινούν) τα όνειρα και τα ταξίδια ενός παιδιού: μ’ έναν εμπνευσμένο δάσκαλο. Μ’ έναν ενήλικα που αποφάσισε να “σπαταλήσει” χρόνο για να γνωρίσει στους μαθητές του έναν καινούριο κόσμο. Ή μ’ ένα γονιό που ασχολήθηκε, έψαξε, είδε τα ενδιαφέροντα του παιδιού του και προσπάθησε να τα καλύψει. Αποτέλεσμα; “Τι λέτε, παιδιά; Θέλετε να φτιάξουμε κάνα… ρομπότ;”.



Περισσότερα: hairt.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου