Τέλος το χύμα - Μόνο εμφιαλωμένο τσίπουρο στα τσιπουράδικα του Βόλου


Πόσο θα επηρεαστεί η τσιπουροκατάνυξη στον Βόλο, από την απόφαση να μην σερβίρονται πλέον χύμα προϊόντα, χωρίς εγγύηση ποιότητας, αλλά μόνο εμφιαλωμένα, άρα και πιο ακριβά για τον καταναλωτή;

Τα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής αποτελούν σημείο αναφοράς, αλλά και πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Οι σπουδαίοι θαλασσινοί μεζέδες, η καλή διάθεση και το εύγευστον του αλκοόλ έγιναν το "must" του τόπου. Επώνυμοι και μη συνωστίζονται στα τραπεζάκια των συνοικιακών τσιπουράδικων του Βόλου, από την περίοδο του Μεσοπολέμου και μετά, με αποκορύφωμα τις τελευταίες δεκαετίες που η φήμη έφτασε στα πέρατα της οικουμένης.

Οι "τσιπουροκατανύξεις" ήταν αυτό που έφεραν και σταδιακά επέβαλαν οι πρόσφυγες από την Σμύρνη και την Μικρασία, αμέσως μετά τη δουλειά στα καπνομάγαζα και το λιμάνι του Βόλου. Το μεζεδάκι απαραίτητο, αλλά εκείνο που κυριαρχούσε ήταν το ποτό. Τσίπουρο και μόνο τσίπουρο. Τότε, τα χρόνια τα παλιά, το τσίπουρο σερβίρονταν με τη μόστρα. Ερχόταν ο ταβερνιάρης με το μπουκάλι ανά χείρας και γέμιζε το ποτηράκι -σημερινό σφηνάκι- του πελάτη.




Περισσότερα; news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου