Πύρινη κόλαση στην Αυστραλία: Σκηνές αποκάλυψης - Οι φωτό με τον απόκοσμο πορτοκαλί ουρανό από τις φωτιές


Μία από τις χειρότερες ημέρες της έζησε χθες η Αυστραλία, με τους ουρανούς να γίνονται κόκκινοι από τις πυρκαγιές που μαίνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και τους κατοίκους να αναζητούν όπου βρουν, καταφύγιο.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πολλά εκ των οποίων έχουν καταστραφεί από τις φονικές πυρκαγιές που μαστίζουν την περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 24 – ο τελευταίος ήταν ένας 47χρονος που προσπαθούσε να σώσει την περιουσία ενός φίλου του, ενώ 4 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι στην περιοχή της Βικτόριας.

Οι γεμάτες ζωή παραλίες, τα μπάρμπεκιου -αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων – αλλά και τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που συνθέτουν το αυστραλιανό καλοκαίρι και αποτελούν μέρος της ταυτότητας της χώρας, έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές. Ντόπιοι και τουρίστες συρρέουν στις παραλίες όχι για να κολυμπήσουν, αλλά για να σωθούν από τις πυρκαγιές που μαστίζουν την περιοχή, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία, τα μπάρμπεκιου έχουν απαγορευτεί ενώ ακόμη και το Αυστραλιανό Open κινδυνεύει με αναβολή, με τους υπεύθυνους να εξετάζουν εάν και κατά πόσο είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι αγώνες, εξαιτίας του μολυσμένου αέρα.


Στην Μαλακούτα, μια μικρή πόλη στην νότια πολιτεία της Βικτόριας, ο πληθυσμός, την περίοδο των Χριστουγέννων από 1.500 φτάνει τους 8.000, καθώς πολλές οικογένειες διαθέτουν εξοχικές κατοικίες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τουριστών που σπεύδουν στην περιοχή για να απολαύσουν τις παραλίες με την λευκή άμμο και τα γαλάζια νερά.

Τώρα όμως, οι παραλίες αυτές δεν είναι άσπρες, αλλά έχουν πάρει ένα κόκκινο χρώμα που θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από την «Αποκάλυψη», όπως το έθεσε ένας κάτοικος, με πάνω από 4.000 ανθρώπους να φεύγουν από την πόλη για να ξεφύγουν από την φρικιαστική κόλαση.Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου