Διώξεις για την βιαιοπραγία σε βάρος 11χρονου – Τι υποστηρίζουν οι αστυνομικοί


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ενέργεια αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγήσει σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι, στέλνοντας το ανήλικο αγόρι στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Ο αστυνομικός μάλιστα, παρά τις προσπάθειες των ανωτέρων του να εμφανισθεί ενώπιον τους, δεν το έπραξε, αλλά παρουσιάστηκε σήμερα, μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, με τον δικηγόρο του ενώπιον του εισαγγελέα. Την ίδια ώρα, οι τρεις συνάδελφοί του που ήταν παρόντες στο περιστατικό, προσήλθαν μετά από πολλές ώρες στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που τους αναζητούσε και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τ/σ Alpha, ισχυρίστηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως ούτε είδαν, ούτε αντιλήφθηκαν το χτύπημα του συναδέλφου τους στον 11χρονο, παρόλο που οι εικόνες από το βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, τους διαψεύδει.

Στην κατάθεσή τους στην Υπηρεσία, οι τρεις υποστήριξαν ότι: «Πήγαμε στην περιοχή μετά από σήμα που πήραμε για κλοπή. Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Εκείνη τη στιγμή δεν κοιτάζαμε προς το μέρος του. Αντιληφθήκαμε μόνο την κίνηση που έκανε ο συνάδελφος». Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εν λόγω αστυνομικός έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για βιαιοπραγία και συγκεκριμένα το 2016 για τον ξυλοδαρμό ενός ζευγαριού, το οποίο επέβαινε σε αυτοκίνητο, επειδή δεν αντιλήφθηκε, ότι τους έκανε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο.

Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια έρευνας σε βάρος του δράστη αστυνομικού για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς ο 11χρονος είναι Ρομά. Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στο περιστατικό, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη.

περισσότερα: news.gr

About tasos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου