Εξελίξεις στην Λιβύη: Εθνικός Στρατός και Βουλή χαρακτηρίζουν παράνομη τη συμφωνία με την Τουρκία


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), που ελέγχεται από το στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «παράνομες» τις συμφωνίες που είχε προ ημερών υπογράψει ο ίδιος με τον Λίβυο ομόλογό του, Φαγέζ αλ Σαράζ, με σκοπό τη χάραξη ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο.

Tο αραβικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλείται ανακοίνωση του LNA που υπογραμμίζει ότι «ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τον "κλινικό θάνατο" της Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης (GNA), με επικεφαλής τον Φαγέζ αλ-Σαράζ, ώστε να υπογράψει "παράνομες" συμφωνίες που συνιστούν σοβαρό ρήγμα στο διεθνές δίκαιο και αδιαφορεί για το νόμιμα δικαιώματα άλλων χωρών της ανατολικής Μεσογείου».

Στην ίδια ανακοίνωση, κατά την ίδια πηγή, ο LNA απευθύνει έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει άμεσα, με σκοπό να ανακόψει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας στην Λιβύη.

Κατά τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, οι τακτικισμοί Ερντογάν δεν συνιστούν παρά μια προσπάθεια της Άγκυρας να μονοπωλήσει τα δικαιώματα εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο.


Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου