Οι χειρότερες ράτσες σκύλων για να υιοθετήσεις σύμφωνα με τους κτηνιάτρους


Οι ράτσες των διάφορων σκυλιών είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Είναι γεγονός πως σε κάθε περίπτωση, όλα τα σκυλιά χρειάζονται εκπαίδευση, προκειμένου να είναι σε θέση να ζήσουν αρμονικά με τους ανθρώπους, χωρίς προβλήματα και κινδύνους για τα ίδια και τους γύρω τους.

Οι κτηνίατροι είναι αρκετά επιφυλακτικοί όσον αφορά κάποιες ράτσες, είτε επειδή πρόκειται για πολύ επιθετικά σκυλιά που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς ακόμα και θανάτους σε άλλους σκύλους και σε ανθρώπους, είτε επειδή είμαι πιο ευαίσθητα και μπορεί να πέσουν θύματα επίθεσης ή να ταλαιπωρηθούν από πολλές ασθένειες. Τέλος υπάρχουν και κάποια πολύ ενεργητικά σκυλιά, τα οποία δεν είναι κατάλληλα για όλα τα αφεντικά και απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες ζωής, ώστε και τα ίδια αλλά και τα αφεντικά τους να ζουν ευτυχισμένα. Ρίξτε μία ματιά στις 15 αυτές ράτσες σκυλιών για τις οποίες οι κτηνίατροι μας ζητούν να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αναφερόμαστε στα χειρότερα σκυλιά στη συγκεκριμένη περίπτωση όσον αφορά την επιθετικότητα:

1. Ο Μεγάλος Δανός


Πρόκειται για ένα πολύ μεγαλόσωμος σκυλί, το οποίο σίγουρα έχει επίσης και ιδιαίτερα επιβλητική εμφάνιση. Απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και δεν είναι κατάλληλο για όσους ασχολούνται με πρώτη φορά με κάποιο σκυλί. Τα αρσενικά έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν έως και 200 κιλά σε βάρος και μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικά εφόσον δεν έχουν λάβει τη σωστή εκπαίδευση. Με αυτό το μέγεθος μπορούν να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα σε περίπτωση που βγάλουν επιθετική συμπεριφορά.

2. Μπόξερ


Τα Μπόξερ είναι πολύ δυνατά σκυλιά, με ισχυρά σαγόνια και πολύ κοφτερά δόντια. Χρησιμοποιήθηκαν κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο για στρατιωτικές επιχειρήσεις και ως φύλακες και συνεχίζουν να κάνουν πολύ καλά τη συγκεκριμένη δουλειά έως και σήμερα. Πρόκειται όμως για σκυλιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που πολλές φορές δεν υπακούν στις εντολές του ιδιοκτήτη τους, όταν για παράδειγμα θέλουν να κάνουν κάτι που τους αρέσει πολύ ή όταν βρίσκονται στη μέση κάποιου καυγά με άλλα σκυλιά.

3. Υβρίδια Λύκων (Λυκόσκυλα)


Ακόμη και σήμερα υπάρχουν αρκετά είδη σκύλων, τα οποία και αποτελούν προϊόν διασταύρωσης με άγρια ζώα, Όπως είναι φυσικό, παρότι είναι πιο ήρεμα ζώα και πιο φιλικά σε σχέση με τα άγρια ζώα αφού έχουν εξημερωθεί, εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικά με τους ανθρώπους και μπορούν επίσης να γίνουν και ιδιαίτερα απρόβλεπτα και επικίνδυνα κάποιες στιγμές. Σε πολλές χώρες απαγορεύεται η αγορά τους.

4. Μάλαμουτ


Μπορεί να μην φαίνονται ιδιαίτερα άγρια, αλλά το δάγκωμά τους έχει αποδειχθεί θανατηφόρο σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Πρόκειται για σκυλιά που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για να σέρνουν με έλκηθρα, πχ. στην Αλάσκα. Έχουν την τάση να επιτίθεται σε μικρότερα ζώα και πολλές φορές δεν διστάζουν να επιτεθούν και σε ανθρώπους.

5. Χάσκι


Πρόκειται για μεγαλόσωμα σκυλιά, τα οποία χρησιμοποιούνται για να τραβούν  έλκηθρα. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα ιδιαίτερα όμορφο, ενεργητικό και αθλητικό σκυλί, που όμως δεν είναι τόσο ιδανικό ως κατοικίδιο ζώο. Χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση υπάρχει σημαντική πιθανότητα να επιτεθούν σε ανθρώπους. 





Περισσότερα: gamersrack

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου