Φερέιρα: «Μπήκα στο DNA του ΠΑΟΚ, ο Σάντος με έπεισε να έρθω»


O Πορτογάλος προπονητής έμαθε τον ΠΑΟΚ από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αλλά αυτός που τον έπεισε να αποδεχθεί την πρόταση του «Δικεφάλου» ήταν ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για τη μάχη του πρωταθλήματος, τη φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό, τον Ιβάν Σαββίδη, τη ζωή μακριά από την Πορτογαλία και -στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής»- κατέληξε στον Γιούργκεν Κλοπ και τον τρόπο που ο Γερμανός τεχνικός «έχτισε» τη Λίβερπουλ, μένοντας με άδεια χέρια στα πρώτα χρόνια παρουσίας του στον πάγκο των «κόκκινων».

Τι γνωρίζατε για την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ μέχρι να έρθει το πρώτο τηλεφώνημα που αφορούσε την πρόταση συνεργασίας;

«Τον ΠΑΟΚ τον έμαθα από τον Κονσεϊσάο. Ηταν ένας ποδοσφαιριστής του οποίου την καριέρα την παρακολουθούσα. Εβλεπα τι έκανε στην Ιταλία, όταν βρισκόταν εκεί, και τον ακολούθησα στην Ελλάδα. Επίσης γνώρισα τον ΠΑΟΚ και από τον Φερνάντο Σάντος, έναν προπονητή που ήταν, είναι και θα παραμείνει σημείο αναφοράς για όλους τους Πορτογάλους. Ο Φερνάντο Σάντος ήταν εκείνος που μου τηλεφώνησε πρώτος. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ, εξηγώντας μου το πόσο καλό θα ήταν για μένα και την καριέρα μου να δουλέψω σε αυτήν την ομάδα. Αν κοιτάξεις την ιστορία του ΠΑΟΚ θα διαπιστώσεις πως δεν έχει πολλούς τίτλους, αλλά έξω από την Ελλάδα όλοι γνωρίζουν τον ΠΑΟΚ από τους φιλάθλους του, για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν».

Πεισσότερα στο gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου