ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 78-56: Επιτελούς ξυπνάει


Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα τρομερό πρώτο δεκάλεπτο, προηγήθηκε έως και με +27 επί του Ρεθύμνου και τελικώς επικράτησε με 78-56 στο PAOK SPORTS ARENA, στην 3η φετινή νίκη του. Εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ από τον Αντουέιν Ουίγκινς με 17 πόντους και 12 ριμπαόυντ.  

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε την τελειότητα στο πρώτο δεκάλεπτο, σε αντίθεση με το Ρέθυμνο το οποίο πέτυχε το πρώτο καλάθι του, τουλάχιστον, μετά από 6:30 αγωνιστικά λεπτά. Η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη σούταρε με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, από μακρινή απόσταση είχε τον Άνταμ Σμιθ, από κοντά τους Μαργαρίτη, Ουίγκινς, Σαρικόπουλο, ενώ ο Τζεκουάν Λιούις τα πήγε περίφημα στην οργάνωση. Στο 3ο λεπτό προηγήθηκε με 15-0 για να φτάσει έως και στο 22-0 στα μισά της περιόδου. Το Ρέθυμνο υπέπεσε σε έξι λάθη, δεν πέτυχε σουτ εντός πεδιάς παρά μόνο βολές και τρίποντα κι έτσι στο τέλος του δεκαλέπτου, η διαφορά ήταν στο +25 (33-8)!

Για τον ΠΑΟΚ ήταν αδύνατο να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο, υπέπεσε όμως και σε έξι λάθη. Η δε αντίδραση του Ρεθύμνου ήταν εξίσου αναμενόμενη και τις ισορροπίες «αλλοίωσε» ο Φράνκαμπ καθώς με 10 πόντους και πέντε τελικές πάσες, ήταν ο βασικός εκφραστής της κρητικής ομάδας στην επίθεση. Η διαφορά μειώθηκε στους 16 πόντους (37-21, 15’), αλλά και στους δέκα (40-30, 19’). Εκεί ο ΠΑΟΚ είχε σωστή διαχείριση κατάσταση και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 45-30.

Ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε δικαίωμα επιστροφής στο Ρέθυμνο στο τρίτο δεκάλεπτο. Βασίστηκε περισσότερο στην άμυνά του, δεν είχε ρυθμό στην επίθεση και προηγήθηκε με 58-39 (27’). Με εξαίρεση τον Φράνκαμπ, το Ρέθυμνο δεν είχε άλλο (σταθερό) τρόπο έκφρασης στην επίθεση και παρότι βελτίωσε τα ποσοστά του έξω από τη γραμμή του τριπόντου, παρέμεινε στο -15 (62-47) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Αντουέιν Ουίγκινς φρόντισε να «σβήσει» κάθε ελπίδα του Ρεθύμνου για επιστροφή καθώς ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, ο Νόουλου βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση και ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά σε διαφορά 20 πόντων (74-54) μετά τα μισά της τελευταίας περιόδου, δίνοντας τυπικό χαρακτήρα στον εναπομείναντα χρόνο. Οι δε Κρητικοί έψαξαν την αντίδραση από το μακρινό σουτ, δεν το είχαν και ουσιαστικά συμβιβάστηκαν

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου