Από 31/10/19 και 07/11/19 στους κινηματογράφους


Αν και καθυστέρησε να βγει το άρθρο λόγο τεχνικών προβλημάτων εμείς θα σας καλύψουμε τις κινηματογραφικές σας ανάγκες για δυο εβδομάδες.

Μεγάλη επιστροφή είναι αυτή της Λίντα Χάμιλτον στον εξολοθρευτή, όπου έρχεται να ανατρέψει όλα αυτά που γνωρίζαμε. Και αν νομίζεται ότι είναι η έκτη κατά σειρά ταινία "Terminator", εμείς θα σας πούμε ότι κάνετε λάθος. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.

Άλλη μια μεγάλη επιστροφή είναι αυτή του Steven King  και της συνέχειας της ταινίας "Λάμψη" που έρχεται να μας μάθει τι είναι αυτή η λάμψη.

Μια ακόμα δυνατή επιστροφή είναι το εκρηκτικό δίδυμο Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ στο "Πόνος και Δόξα" ενώ και για τους μικρούς μας φίλους ήρθε η θεότρελη οικογένεια Άνταμς.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως τις νέες αφίξεις:

Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο


Έχουν περάσει περισσότερο από δύο δεκαετίες από τότε που η Σάρα Κόνορ εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και τη μοίρα της ανθρωπότητας. Η Ντάνι Ράμος ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της και τον πατέρα της όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να την κυνηγήσει. Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: τη Γκρέις, μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ. Καθώς ο Εξολοθρευτής καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 από τον καιρό της Σάρα που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα.

Είδος: Περιπέτεια Διάρκεια: 124' Καταλληλότητα: Κατάλληλη για άνω των δεκαπέντε 
Σκηνοθεσία: Τιμ Μίλερ
Ηθοποιοί: Άρνολντ Σβάρτσενέγκερ, Μακένζι Ντέιβις, Λίντα Χάμιλτον, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα






Πόνος και Δόξα



Η ταινία «Πόνος και Δόξα» διηγείται μια σειρά από συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του. Κάποιες διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σε ένα χωριό στη Βαλένθια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος, τη συγγραφή ως τη μόνη θεραπεία να ξεχνάς ό,τι δεν ξεχνιέται, την πρώτη επαφή με το σινεμά, και το απέραντο κενό που δημιουργεί η αδυναμία να συνεχίζεις να κάνεις ταινίες. Το «Πόνος και Δόξα» μιλάει για τη δημιουργία, για την δυσκολία να την διαχωρίζεις από τη ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα. Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαδόρ ανακαλύπτει την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς, και μέσα από αυτό βρίσκει τη σωτηρία του.

Είδος: Κοινωνική Διάρκεια: 112' Καταλληλότητα: Κατάλληλη για άνω των δεκαπέντε 
Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Ηθοποιοί: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Νόρα Νάβας, Χουλιέτα Σεράνο





Το Κορίτσι και το Λιοντάρι (Μεταγλωττισμένο)


Η ζωή της 10χρονης Μία αναστατώνεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να αφήσει το Λονδίνο και να ζήσει σε μια φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα όμορφο λευκό λιοντάρι, ο Τσάρλι, η Μια μοιάζει να βρίσκει ξανά την χαμένη ευτυχία, αναπτύσσοντας μαζί του έναν ιδιαίτερο δεσμό. Όταν ο Τσάρλι φτάνει τα 3, η ισορροπία στη ζωή της Μία καταρρέει καθώς ανακαλύπτει το μυστικό του πατέρα της. Με τον φόβο ότι ο Τσάρλι θα πάθει κακό, η Μία αποφασίζει να το σκάσει μαζί του. Οι δύο φίλοι ξεκινούν ένα απίθανο και περιπετειώδες ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα με σκοπό να βρουν μια πατρίδα όπου ο Τσάρλι θα μπορέσει να ζήσει ελεύθερος.

Είδος: Οικογενειακή Διάρκεια: 98' Καταλληλότητα: Κατάλληλο 
Σκηνοθεσία: Τζίλς Ντε Μαγιέ
Ηθοποιοί: Ντάνια Ντε Βιλιέρς, Μελανί Λορέν, Λάνγκλει Κέρκγουντ, Ράιαν Μακ Λέναν




Zombieland: Διπλή Βολή


Μία δεκαετία μετά την επιτυχία του Zombieland, οι πρωταγωνιστές ενώνουν πάλι τις δυνάμεις τους μόνο στους κινηματογράφους Τεχνόπολις & Βιτσέντζος Κορνάρος (στο κέντρο).
Μέσα από έκρυθμες κωμικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται από τον Λευκό Οίκο μέχρι την ενδοχώρα, η τετράδα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά νέα είδη ζόμπι, που έχουν εξελιχθεί από την πρώτη ταινία, αλλά και νέους επιζώντες. Η μεγαλύτερη πρόκληση όλων, όμως, αποδεικνύονται οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη αυτής της σαρκαστικής, αυτοσχέδιας οικογένειας.

Είδος: Κομεντί Τρόμου Διάρκεια: 102' Καταλληλότητα: Κατάλληλη άνω των 15 ετών
Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ
Ηθοποιοί: Γούντι Χάρελσον, Έμμα Στόουν, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Λουκ Γουίλσον, Ροζάριο Ντόσον, Μπιλ Μάρεϊ




Δόκτωρ Ύπνος


Εξακολουθώντας να φέρει το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook, ο Νταν Τόρανς προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία. Όμως αυτή «διαλύεται» όταν συναντά την Άμπρα, μία έφηβη που διαθέτει ένα υπερφυσικό χάρισμα, γνωστό ως “λάμψη”. Η Άμπρα συνειδητοποιεί αμέσως ότι ο Νταν έχει την ίδια υπερφυσική δύναμη με εκείνη, τον αναζητά, ζητώντας απελπισμένα τη βοήθειά του προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Rose the Hat, αρχηγό της συμμορίας μεταφυσικών δολοφόνων The True Knot. Δημιουργώντας μια απρόσμενη συμμαχία, ο Νταν και η Άμπρα ξεκινούν έναν αγώνα ζωής και θανάτου.

Είδος: Θρίλερ Διάρκεια: 152' Καταλληλότητα: Κατάλληλη άνω των 18 ετών
ΚΡΑΤΗΣΗ
Σκηνοθεσία: Μάικ Φλάναγκαν
Ηθοποιοί: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Κλιφ Κέρτις, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Κάιλι Κάραν




Η Οικογένεια Άνταμς (Μεταγλωττισμένο)


Ένα… διαβολικό γύρισμα της μοίρας και η real estate δραστηριότητα μιας τηλεπερσόνας, θα οδηγήσουν τη λατρεμένη οικογένεια στο επίκεντρο ενός τυπικού, ασφαλούς και «καθαρού» προαστίου και τη μεγάλη κόρη σε ένα συμβατικό δημόσιο σχολείο. Φυσικά, οι Άνταμς δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε κάθε νέα συνθήκη της γειτονιάς τους, αλλά οι γείτονές τους, οι συμμαθητές της μικρής και ο κοινωνικός περίγυρος, δεν θα αντέξουν και πολύ την εκκεντρικότητα και το goth μεγαλείο της αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας.

Είδος: Κινούμενα Σχέδια Διάρκεια: 98' Καταλληλότητα: Κατάλληλο
Σκηνοθεσία: Κόνραντ Βέρνον
Ηθοποιοί: Μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά




Παράσιτα



Η αριστουργηματική ταινία που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών 2019.

Ένα απολαυστικό μείγμα μαύρης κωμωδίας, κοινωνικού σχολιασμού, σάτιρας κι αγωνίας, τα «Παράσιτα» είναι η ταινία της χρονιάς – μια ταινία που αρνείται να κατηγοροποιηθεί σε κάποιο είδος ή ακόμα να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη. Απολύτως απρόβλεπτο στην πλοκή του, το αριστούργημα του Μπονγκ Τζουν Χο (Okja, Snowpiercer) δικαίως τιμήθηκε φέτος με το Χρυσό Φοίνικα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ιστορία.

Είδος: Κοινωνική Διάρκεια: 128' Καταλληλότητα: Κατάλληλη άνω των 18 ετών
Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν- Χο
Ηθοποιοί: Καν- Χο Σονγκ, Γέο- Γιονγκ Τζο



Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά 


Όταν ο Ρίτσαρντ (Τζόνι Ντεπ), καθηγητής πανεπιστημίου, διαγνωστεί με μια ανίατη ασθένεια, αποφασίζει να εγκαταλείψει τα προσχήματα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του όσο πιο έντονα και ελεύθερα γίνεται. Με καυστικό χιούμορ, ελαφριά απερισκεψία και μια δόση τρέλας, πέφτει με τα μούτρα σε κάθε πιθανή «αμαρτία»: Πίνει, καπνίζει, κάνει σεξ και ξεστομίζει αδιανόητες προσβολές, εισπράττοντας έτσι περισσότερη χαρά από ποτέ. Με τον νέο τρόπο ζωής του και καθώς ο χρόνος του εξαντλείται, ο Ρίτσαρντ θα καταλάβει πολλά πράγματα για τη ζωή, ενώ θα έρθει κοντά με τους ανθρώπους που αγαπά, για ένα τελευταίο αντίο. Μια ξεκαρδιστική αλλά και συγκινητική ταινία, για το πώς ένας άνθρωπος αποφασίζει να ζήσει τη ζωή στο έπακρο ακόμα κι όταν το ταξίδι του τελειώνει.

Σκηνοθεσία: Γουέιν Ρόμπερτς Καταλληλότητα: Άνω των 15 ετών 
Πρωταγωνιστές: Τζόνι Ντεπ, Ζόι Ντόιτς, Ρον Λίβινγκστον, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Ντάνι Χιούστον, Οντέσα Γιανγκ, Κάθριν Έβανς


About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου