Η Hyundai ετοιμάζει μοντέλο αυτόνομης οδήγησης - Πώς θα ταξιδεύουμε σε λίγα χρόνια


Η Hyundai ήδη δοκιμάζει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 (πλήρως αυτοματοποιημένο) για μαζική παραγωγή με βάση το μικρομεσαίο μοντέλο IONIQ.

Με τη συνεχή ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης, η έννοια του οχήματος αλλάζει. Τα αυτοκίνητα ήταν κάποτε απλώς ένα μέσο μεταφοράς, τελικά θα γίνουν χώροι προσωπικής διαβίωσης προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του πελάτη και εξατομικευμένοι για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες μας. Το Hyundai IONIQ έχει ήδη μία παγκόσμια πρωτιά, καθώς προσφέρει στους οδηγούς τη δυνατότητα επιλογής τριών ηλεκτροκίνητων κινητήρων σε ένα τύπο αμαξώματος. Τώρα, η Κορεάτικη εταιρεία το χρησιμοποιεί για να δοκιμάσει τις αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης επιπέδου 4 στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Ο στόχος του αυτόνομου ερευνητικού οχήματος IONIQ είναι να κάνει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης όσο το δυνατόν πιο απλά. Αυτό έχει επιτευχθεί με τη χρήση του πακέτου τεχνολογίας LiDAR. Αυτή περιλαμβάνει την χρήση του εμπρός ραντάρ Smart Cruise του αυτοκινήτου, του ραντάρ ανίχνευσης τυφλών σημείων στις γωνίες του οχήματος και την κάμερα Lane Keeping Assist.

Η Hyundai είναι μία από τις λίγες εταιρείες που έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 στην κατηγορία «C» (μικρομεσαία μοντέλα). Τα επόμενα χρόνια, το Hyundai Motor Group σκοπεύει να επενδύσει για να επιταχύνει την ανάπτυξή του project. Ήδη η εταιρεία συνεργάζεται με την KIA και την Aurora για την εφαρμογή αυτόνομης οδήγησης στο Hyundai, NEXO. Με τη νέα επένδυση, οι εταιρείες συμφώνησαν να επεκτείνουν την έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα μοντέλων και να δημιουργήσουν μια βέλτιστη πλατφόρμα για τα αυτόνομα οχήματα της Hyundai και της Kia. Στα αρχικά στάδια της, η τεχνολογία αυτόματης οδήγησης, γίνεται διαθέσιμη όλο και περισσότερο στα μοντέλα παραγωγής και μπορεί να μεταμορφώσει ριζικά τον τρόπο κίνησης από το Α στο Β. Στόχος των εταιριών είναι η τεχνολογία αυτή να μεταμορφώσει την εμφάνιση και την αισθητική των οχημάτων μας και να κάνει το ταξίδι πολύ βολικό.






Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου