Φραγκίσκος Γιαννησόπουλος - Αλέξανδρος Διαμαντής: Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Δύο νέα παιδιά που γνωρίσαμε μέσα από το talent show "X-factor" και που το μεγάλο τους ταλέντο τα οδήγησε μέχρι και τα chair challenge. Μπορεί να μην έφτασαν τελικά στα live όμως πρόλαβαν να μας δείξουν πόσο μεγάλα ταλέντα είναι και πόσο πολύ αγαπούν την μουσική. 

Ο Φραγκίσκος Γιαννησόπουλος είναι 23 ετών και είναι μεγαλωμένος στο Αιγάλαιω ενώ στην παρούσα φάση σπουδάζει στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Αλέξανδρος Διαμαντής είναι επίσης 23 ετών, έχει τελειώσει ψυχολογία και μένει Αθήνα.  

Εμείς ανακαλύψαμε αυτά τα ταλεντάκια και κάναμε μια κουβέντα μαζί τους:


Πως ξεκίνησε η αγάπη σας για την μουσική;

Φ.Γ: Νομίζω όλα ξεκίνησαν από μία μικρή κιθάρα πού μου είχε πάρει η γιαγιά μου, όταν ήμουν ακόμη 8-9 ετών  πάνω στην οποία έπαιξα τις πρώτες μου νότες. Ακόμη θυμάμαι πάντα να έχω ένα ενδιαφέρον προς κάθε τι που παρήγαγε Μελωδία και ήχο.

Α.Δ: Δύσκολο να απαντήσω με ακρίβεια σε αυτή την ερώτηση. Η μουσική ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητας μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Συγκεκριμένα, ήταν η προέκταση του λόγου μου και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούσα να επικοινωνήσω τα συναισθήματα μου στους ανθρώπους γύρω μου.


Ποιο είδος είναι αυτό που θεωρείται ότι σας αντιπροσωπεύει; 

Φ.Γ: Νομίζω ότι το είδος που με αντιπροσωπεύει είναι οι μπαλάντες και κυρίως το έντεχνο τραγούδι, Αν και είναι αμφιλεγόμενος αυτός ο όρος.

Α.Δ: Αν και δηλώνω κατά βάση pop artist, δεν μπορώ να πω πως δεν θα με τραβούσαν εξίσου και διαφορετικά είδη μουσικής. Η μουσική είναι συναισθήματα οπότε το σημαντικότερο είναι να στεκόμαστε στο τι βγάζει ένα κομμάτι από μέσα μας.


Θεωρείται ότι ένας καλός τραγουδιστής πρέπει να δοκιμάζεται σε διάφορα ήδη πριν κατασταλάξει;

Φ.Γ: Θεωρώ ότι ένας καλός τραγουδιστής μπορεί να υπηρετήσει διαφορετικά είδη μουσικής όμως νομίζω ότι πάντα κάπου θα έχει μεγαλύτερη αγάπη ο ίδιος,  και κάποια είδη θα του  ταιριάζουν περισσότερο. 

Α.Δ: Σίγουρα ! Και όχι μόνο μέχρι να κατασταλάξει αλλά και σε όλη τη μουσική του πορεία. Ένα νέο είδος μουσικής αποτελεί για κάθε καλλιτέχνη μια πρόκληση η οποία είναι απαραίτητη για να εξελιχθεί. Όπως είπα και σε προηγούμενη απάντηση μου, το σημαντικό είναι να ζεις και να βιώνεις το κάθε κομμάτι ασχέτως από το είδος που πρεσβεύει.


Πως πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε σε τάλεντ σόου

Φ.Γ: Φτάνοντας στο τελευταίο έτος της σχολής που σπουδάζω σκέφτηκα οτι Είναι ευλογία να ασχοληθώ επαγγελματικά  με αυτό που αγαπώ να κάνω. Για εμένα δεν είναι ο ιδανικός τρόπος μέσα από ένα Talent Show στην τηλεόραση να γίνει η αρχή για να βγει κάποιος και να τραγουδήσει προσεγγίζοντας τον επαγγελματικό τρόπο τραγουδιού. Το θεωρώ μία απότομη διαδικασία ενώ πιστεύω ότι ο σωστός τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την μουσική του πορεία πρέπει να γίνει με μικρά βήματα τα οποία θα τον εξελίξουν και θα τον ωριμάσουν. Με αυτό τον τρόπο σιγά σιγά θα απευθυνθεί στο ευρύτερο κοινό μέσα από μία πορεία όπου θα γίνεται ο ίδιος καλύτερος. Δυστυχώς για εμένα αλλά και για πολλά άλλα παιδιά η αρχή με μικρά μικρά βήματα προϋποθέτει συνεργασίες τις οποίες είναι δύσκολο να βρεις. Λόγω αυτού και χωρίς να θέλω να αφήσω κι άλλο χρόνο να περάσει αποφάσισα να κάνω το άλμα και να πάω σε αυτό το σόου.

Α.Δ: Η αλήθεια είναι πως θαυμάζω τον διαγωνισμό του XFactor από μικρό παιδί και όχι μόνο το ελληνικό αλλά και ξένων χωρών. Με το που έμαθα λοιπόν πως θα αρχίσει να προβάλεται πάλι αυτός ο διαγωνισμός δεν μπορούσα παρά να δηλώσω συμμετοχή !!


Πως ήταν η συνεργασία με τον Χρήστο Μάστορα

Φ.Γ: Δυστυχώς στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού και μέχρι εκεί που έφτασα εγώ η συνεργασία με τους coach δεν υπάρχει. Τπυς κριτές τους βλέπεις μόνο κατά τη διάρκεια που οι κάμερες γράφουν και το παιχνίδι παίζεται.  στην φάση των live νομίζω θα υπάρχει συνεργασία αλλά δυστυχώς έφτασα Ένα βήμα πριν. 

Α.Δ: Μέχρι και το σημείο του chair challenge η αλληλεπίδραση με τους κριτές δεν ήταν συχνή οπότε αναφερόμενος  στις στιγμές που μου μίλησε ως κριτής μπορώ να πω πως ήταν εξαιρετικός coach με πολλές γνώσεις πάνω στη μουσική και πάντα μας έδινε συμβουλές που μόνο καλύτερους μπορούσαν να μας κάνουν. 


Υπήρξε στιγμή που σας έφερε στα όρια σας ώστε να θέλετε να τα παρατήσετε;

Φ.Γ : Αν εννοείτε να τα παρατήσω με τη μουσική η στιγμή αυτή ήταν όταν δεν μπορούσα να κάνω τα πρώτα μου βήματα έτσι όπως θα ήθελα με αποτέλεσμα να πάω στο παιχνίδι ως τελευταία επιλογή. Αν εννοείτε αν σκέφτηκα να τα παρατήσω όταν ήμουν μέσα στο παιχνίδι υπήρξαν τέτοιες στιγμές καθώς οι ώρες αναμονής ήταν ατελείωτες αλλά πιο πολύ σκέφτηκα να τα παρατήσω πριν τα chair  challenge  διότι ήμουν αρκετά άρρωστος το οποίο ενείχε τον κίνδυνο  να έχω μία Πολύ κακή εμφάνιση που να με στιγματίσει. Τελικώς  τελικώς παρέμεινα και έκανα μία αξιοπρεπή νομίζω εμφάνιση αλλά μακριά από τον καλύτερο εαυτό μου.

Α.Δ: Μιλάμε για έναν διαγωνισμό που είναι γεμάτος με ταλέντα. Αυτό από μόνο του ανεβάζει κατά πολύ τον πήχη και την ένταση. Όμως, ήξερα ακριβώς τον λόγο που είχα πάει στο XFactor και αυτός ήταν να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ. Οπότε το να τα παρατήσω δεν ήταν από τις επιλογές που μου πέρασαν από το μυαλό.


Θα ξαναδοκιμάζατε σε άλλο ταλεντ σόου;

Φ.Γ: Δεν νομίζω να δοκίμαζα να πάω σε άλλο παιχνίδι καθώς θεωρώ ότι κάθε ένας έχει μία ευκαιρία.  δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Αυτή τη στιγμή όμως νομίζω ότι δεν θα το ξαναέκανα.  ήταν μία εμπειρία που τελείωσε εδώ. Το θέμα είναι να εκμεταλλευτείς την κατάσταση της προβολής, τις απότομες προβολής και να βρεις συνεργασίες ώστε να ξεκινήσεις το ταξίδι στο χώρο της μουσικής.

Α.Δ: Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το γνωρίζω ακόμα. Έχοντας μόλις βγει από το XFactor σίγουρα αποκλείει ένα άλλο talent show στο άμεσο μέλλον. Αλλά επειδή μου αρέσει να κρατάω μικρό καλάθι, αν στο μέλλον υπάρξει αυτή η ανάγκη τότε σίγουρα θα το ξανά έκανα.


Τι έχουμε να περιμένουμε στο μέλλον;

Φ.Γ: Στο άμεσο μέλλον στις 18 Οκτωβρίου συγκεκριμένα στο remedy live stage άνοιξα το πρόγραμμα για χάρη του φίλου μου Γιώργο Κωνσταντινίδη. Από θέμα προσωπικών μου στόχων, θα ήθελα να βρω μουσικούς πού να συνεργαστώ στο είδος που μου αρέσει και που να με κάνουν καλύτερο.  να καταφέρω να ολοκληρώσω κάποια τραγούδια τα οποία έχω χρόνια τώρα στα μπλοκάκια μου και είναι ορφανά από μουσική  και να τα δώσω στον κόσμο.

Α.Δ: Σίγουρα πολλή μουσική !!! Ετοιμάζω ένα νέο προσωπικό κανάλι στο YouTube το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε μερικές μέρες και θα περιέχει covers, vlogs και νέα κομμάτια. Από εκεί και έπειτα, αν προκύψει κάτι που με εκφράζει μουσικά, θα το έκανα χωρίς καμία αμφιβολία!!

Αλέξανδρε και Φραγκίσκο ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης και σας ευχόμαστε κάθε όνειρο σας να πραγματοποιηθεί.

Πάμε να θυμηθούμε πως μας συστήθηκαν ο Αλέξανδρος και ο Φραγκίσκος:




About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου