Αpple: Κατέθεσε προσφυγή για το πρόστιμο μαμούθ των 13 δισεκ. ευρώ


Έντονη είναι η αντίδραση της Apple στην επιβολή πρόστιμου μαμούθ 13 δισ.ευρώ στην Ιρλανδία μετά από εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατέθεσε προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Η Apple στην προσφυγή που κατάθεσε κατά της απόφασης που ελήφθη τονίζει πως «αντίκειται στην πραγματικότητα και την κοινή λογική».

Η εταιρία επίσης εξαπέλυσε βέλη κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι χρησιμοποιεί τις εξουσίες της για την καταπολέμηση της κρατικής βοήθειας προκειμένου να «επιφέρει αλλαγές στην εθνική νομοθεσία», στην προσπάθεια ουσιαστικά να αλλάξει το διεθνές φορολογικό σύστημα και δημιουργώντας στη διάρκεια της διαδικασίας νομική αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις.

Η υπόθεση της Apple ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου, του δεύτερου υψηλότερου δικαστηρίου της ΕΕ, ήρθε μετά την απόφαση της Κομισιόν που έκρινε το 2016 ότι ο τεχνολογικός γίγαντας ωφελείται από παράνομη κρατική βοήθεια λόγω δύο ιρλανδικών φορολογικών αποφάσεων που μείωσαν τεχνητά τη φορολογική της επιβάρυνση για περισσότερες από δύο δεκαετίες.





Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου