Τέλος τα like στο facebook;


Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν οι χρήστες του Facebook την είδηση ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εξετάζει το ενδεχόμενο να μην προβάλλει πλέον δημόσια τον αριθμό των likes στις αναρτήσεις τους.

Από τη μια πλευρά υπάρχουν χρήστες που έχουν κτίσει ολόκληρες καριέρες πάνω στον αριθμό των likes και όπως ήταν αναμενόμενο δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένοι με τις αλλαγές που σχεδιάζει η πλατφόρμα.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι όσοι υποδέχτηκαν με ανακούφιση την είδηση καθώς υποστηρίζουν ότι τον τελευταίο καιρό το Facebook είχε εξελιχτεί σε μια «δικτατορία» των likes, όπου προβάλλονταν μόνο όσες αναρτήσεις είχαν πολλά likes, ασχέτως με το περιεχόμενο τους, ενώ όσοι χρήστες είχαν μικρό αριθμό φίλων και ως εκ τούτου λίγα likes αισθάνονταν ότι ήσαν ουσιαστικά «αόρατοι» στην πλατφόρμα.

Να σημειωθεί ότι το Instagram που ανήκει στο Facebook έχει ήδη εφαρμόσει την πολιτική απόκρυψης των likes στις αναρτήσεις των χρηστών σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Νέα Ζηλανδία.






Περισσότερα: tovima

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου