Τυφώνας Ντόριαν: Διέλυσε τις Μπαχάμες -Τραγωδία «ιστορικών διαστάσεων»


Ο κυκλώνας Ντόριαν, που αποδυναμώθηκε και πλέον κατατάσσεται στην Κατηγορία 2, συνέχιζε να κινείται αργά προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, αφού προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις Μπαχάμες, όπου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, κατά τον νεότερο απολογισμό που έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Χιούμπερτ Μίνις, προειδοποιώντας πως ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς.

Μετά από τα πέντε θύματα που είχαν αναφερθεί αρχικά, δύο άνθρωποι που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία υπέκυψαν στα τραύματά τους, εξήγησε ο Μίνις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Μπορούμε να περιμένουμε [ότι θα βρούμε] κι άλλους νεκρούς, αυτές είναι μόνο οι προκαταρκτικές πληροφορίες», υπογράμμισε.

Ένας ψαράς στις Μπαχάμες, ο Χάουαρντ Άρμστρονγκ, περιέγραψε τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε καθώς το νερό μέσα στο σπίτι του συνέχιζε να ανεβαίνει ώσπου έφθασε ως τη στέγη. «Ήμασταν εντάξει ωσότου το νερό άρχισε να ανεβαίνει ασταμάτητα κι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές άρχισαν να επιπλέουν μέσα στο σπίτι, όπως το πλυντήριο. Η καημένη μου γυναίκα έπαθε υποθερμία ενώ κρατιόταν από τα ντουλάπια της κουζίνας» και δεν άντεξε άλλο. Προσπάθησε να την κρατήσει, να τη σώσει, αλλά «απλά πνίγηκε», είπε στο CNN.




Περισσότερα: athensvoice

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου