
Τεταμένη η κατάσταση στην Μόρια με πρόσφυγες να συγκρούονται μεταξύ τους. Συναγερμός στο Κέντρο Ταυτοποίησης Προσφύγων. Για δραματικό χειμώνα στα ελληνικά νησιά γράφουν διεθνή ΜΜΕ. Από το 2016 η Ελλάδα επέστρεψε στην Τουρκία μόνο 1.907 άτομα.
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην τέντα των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας. Οι περίπου 300 ανήλικοι, που διαμένουν εκεί, διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση μετακίνησή τους από τη Μόρια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.
Η κατάσταση στο νησί είναι τραγική. Τόσο στην Λέσβο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Aνατολικού Αιγαίου καταφθάνουν συνεχώς νέα κύματα προσφύγων.
Περισσότερα: newsit
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου