Το Ιράν απειλεί: Βάσεις και αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ βρίσκονται μέσα στο βεληνεκές των πυραύλων μας


Το Ιράν κλιμακώνει τις απειλές κατά των ΗΠΑ με υψηλόβαθμο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης να διαμηνύει ότι οι αμερικανικές βάσεις και τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην περιοχή βρίσκονται εντός της εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων.

Η οργάνωση των Χούτι της Υεμένης, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, ανακοίνωσε πως επιτέθηκε χθες, Σάββατο, σε δύο εργοστάσια πετρελαίου της Aramco στην καρδιά της σαουδαραβικής πετρελαϊκής βιομηχανίας, βγάζοντας εκτός μάχης πάνω από το μισό της πετρελαϊκής παραγωγής του βασιλείου. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να κατηγορήσει το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, αποκλείοντας ενδεχόμενη ανάμιξη της Υεμένης και καταγέλλοντας την Τεχεράνη για υποκριτική διπλωματία. Ο Μάικ Πομπέο έγραψε χθες στο Twitter πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι επιθέσεις προήλθαν από την Υεμένη.

«Οι πάντες θα πρέπει να γνωρίζουν πως όλες οι αμερικανικές βάσεις και τα αεροπλανοφόρα τους σε απόσταση έως 2.000 χιλιομέτρων γύρω από το Ιράν βρίσκονται μέσα στο βεληνεκές των πυραύλων μας», δήλωσε σήμερα με νόημα ο επικεφαλής της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης Αμιραλί Χατζιζαντέχ.




Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου