Η "τεθλιμμένη οδός" της χριστιανικής ζωής


«Από τα πρώτα βήματα της χριστιανικής του ζωής ο άνθρωπος συναντάει πολλές δυσκολίες. Και όσο προχωράει, τόσο μεγαλώνουν οι δυσκολίες.
Το είπε, άλλωστε, ο Κύριος·

‘’Στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν’’. Όποιος, λοιπόν, αποφασίζει να τραβήξει αυτόν τον δρόμο και να περάσει αυτήν την πύλη, πρέπει να οπλιστεί με μεγάλη ανδρεία, για να αντιμετωπίσει νικηφόρα κάθε λογής επιθέσεις, αντιδράσεις, εμπόδια και πειρασμούς. Γι αυτό κι εσείς τώρα προχωρήστε μπροστά με θάρρος, με γενναιότητα και σταθερότητα. Τρέξτε, χωρίς να γυρίζετε πίσω.

Τρέξτε σαν τον απόστολο Παύλο, που έλεγε· ‘’Ούτω τρέχω, ως ουκ αδήλως’’. Δηλαδή· ‘’Να, έτσι τρέχω, με τα μάτια στηλωμένα στο τέρμα. Σε ποιο τέρμα; Σε εκείνο που ποθείτε να φτάσετε και εσείς- στη θέα του Θεού, στη μέθεξή Του, στη βασιλεία Του.

Όποιος παλεύει γενναία με τα πάθη του και τηρεί πιστά τις θείες εντολές, αυτός, ανάλογα με την πνευματική του πρόοδο, καθαρίζει την καρδιά του. Και όσο καθαρίζεται, τόσο πλησιάζει τον Κύριο, που υποσχέθηκε και επιθυμεί να κατοικήσει μέσα του, να ενωθεί μαζί του· ‘’Προς αυτόν ελευσόμεθα και μονήν παρ’ αυτώ ποιήσομεν’’.

Δεν μας αρέσει η ‘’στενή πύλη’’, δεν μας αρέσει η ‘’τεθλιμμένη οδός’’. Την πλατειά πύλη και την ευρύχωρο οδό θέλουμε. Και τη ζητάμε με στεναγμούς και δάκρυα από τον Κύριο.

περισσότερα εδώ: πηγή

About katiatser

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου