Τυφώνας Ντόριαν: Ανέβηκε στους 30 ο αριθμός των νεκρών


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 20 στους 30 και τόνισαν ότι όλα δείχνουν πως θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, αφού υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι, αλλά δεν μπορούν προς το παρόν να προσδιορίσουν το πόσοι είναι αυτοί. Ως τώρα έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες σε ένα μικρό ποσοστό των περιοχών όπου ο τυφώνας «χτύπησε» την ώρα που βρισκόταν στην κατηγορία 5.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (για την Ελλάδα), ο Dorian εξασθένησε κι άλλο και έπεσε στην κατηγορία 2, έχοντας περάσει από τις ακτές της πολιτείας της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας. 

Η Φλόριντα γλίτωσε από την μανία του, καθώς πέρασε χωρίς να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ωστόσο, χιλιάδες πολίτες που ζουν κατά μήκος των ακτών σε Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς η καταιγίδα περνά από την περιοχή με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 120 χλμ ανά ώρα. 

Εχει δοθεί μάλιστα και απαγορευτικό να κινούνται προς τις ακτές, καθώς η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Ο τυφώνας κινείται προς την Βόρεια Καρολίνα πλέον, αλλά και την Βιρτζίνια και σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να φτάσει ως τις ανατολικές ακτές του Καναδά.
Περισσότερα: iefimerida
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου