Κι όμως όσοι μείνουν στην Αθήνα μπορούν να περάσουν τέλεια


Την ώρα που στα λιμάνια και τις Εθνικές Οδούς επικρατεί... χαμός καθώς φεύγουν κατά χιλιάδες οι εκδρομείς του Αυγούστου αυτοί που μένουν πίσω, έχουν πολλά και όμορφα να κάνουν.

Με όπλο τον πολιτισμό της αλλά και τις ομορφιές που κρύβει, η Αθήνα και η Αττική γενικότερα μπορεί να αποτελέσει ιδανικό τόπο για τον ντόπιο κάτοικο που θα μείνει «εντός των τειχών» τη θερινή περίοδο. Η άνεση στις μετακινήσεις, η γρήγορη πρόσβαση στους προορισμούς είναι στοιχεία που προσδίδουν πόντους στη φιλικότητα της πόλης, κάτι που εκτιμάται από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.


Πολιτισμός, το ισχυρό χαρτί της Αθήνας
Σε ό,τι αφορά τις επιλογές που ξεδιπλώνονται για όσους παραμείνουν στην Αθήνα, κάθε άλλο παρά λίγες είναι. Ο Πολιτισμός είναι το ισχυρό χαρτί της πρωτεύουσας κάτι που φαίνεται από τις επισκεψιμότητες των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων που κατακλύζουν οι εισερχόμενοι τουρίστες. Ο Παρθενώνας, το πιο λαμπρό δημιούργημα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, σε συνδυασμό με το νέο μουσείο της Ακρόπολης αποτελούν ίσως τον ισχυρότερο πόλο έλξης για τους ξένους επισκέπτες μας και όχι μόνο. Κάθε επίσκεψη στο χώρο της Ακρόπολης είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για οποιονδήποτε. Αντίστοιχης συναισθηματικής ικανοποίησης είναι και η επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, με την μόνιμη έκθεση για την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, η επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο, η επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κά.

Τα επικοινωνιακά σλόγκαν που πρωταγωνιστούν αυτή την περίοδο εντός και εκτός πόλης καλούν τους ξένους επισκέπτες μας να ζήσουν σαν «ντόπιοι». Αλήθεια, τι μπορεί να κάνει ένας ντόπιος στην Αθήνα και στην Αττική γενικότερα; Να επισκεφτεί πρωτίστως παραλίες στα όρια του νομού θα ισχυριστούν οι περισσότεροι, αν φυσικά διαθέτει όχημα για να το κάνει. Εάν δεν έχει, η Ένωση ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού έχει ήδη δημοσιοποιήσει ποια ξενοδοχεία προσφέρουν ανοικτές πισίνες για τους επισκέπτες τους.

Πισίνες ξενοδοχείων ανοιχτές για το ευρύ κοινό
Όταν η παραλία είναι μακριά, οι πισίνες των αθηναϊκών ξενοδοχείων μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές βουτιές. Σε ιδιαίτερα καλαίσθητα περιβάλλοντα, που σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουν παραλίες νησιών, ήδη έχουν χτίσει το δικό τους κοινό που τις επισκέπτεται αδιαλείπτως. Τα ξενοδοχεία που προσφέρουν τις πισίνες τους στο κοινό της Αθήνας είναι τα εξής: Πισίνα Hilton, The Margi Pool, Mavili Beach – urban seaside, Athens Zafolia Hotel, Athenaeum Intercontinental Athens, St. George Lycabettus Hotel, Semiramis Hotel, Life Gallery Athens, Fresh Hotel, Vouliagmeni Suites, Radisson Blu Park Hotel Athens, Novotel Athens, Acropolis Hill Hotel.

Παραλίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και την Πελοπόννησο
Σε λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας το τοπίο αλλάζει και σε ταξιδεύει σε αμμουδερές παραλίες, σε κόλπους και ορμίσκους ικανούς για να κρατήσουν τον ντόπιο στις αγκάλες της πρωτεύουσας. Από το Φάληρο έως τη Βούλα ο ντόπιος κάτοικος μπορεί να κάνει στάσεις στις παραλίες: Άλιμος, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος. Αν επιλέξει να συνεχίσει μπορεί να φτάσει μέχρι το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο ενδιάμεσο να απολαύσει καλοκαιρινές βουτιές στις παραλίες που θα συναντήσει. Το βέβαιο είναι ότι η ατζέντα σας στις παραλίες θα πρέπει να περιλαμβάνει επισκέψεις στην Λούμπαρδα, την Αγία Μαρίνα, τις Παραλίες Ηλιόπουλου, το Μαύρο Λιθάρι, την Eden και τη Σαρωνίδα. Για όσους η οδήγηση είναι συνυφασμένη με όμορφες διαδρομές και φιδίσιους δρόμους, μετά το Σούνιο μπορεί να ακολουθήσει το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και να κατευθυνθεί προς Λαύριο και Ανατολική Αττική, η οποία με τη σειρά της έχεις τις δικές της όμορφες παραλίες. Προς τα δυτικά ο προαστιακός θα σας βοηθήσει ακούραστα και οικονομικά, να σας πάει προς την Κινέττα, τους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στο Λουτράκι και την Κόρινθο. Για όσους τώρα οδηγήσουν προς αυτή τη μεριά της Πελοποννήσου, μια επίσκεψη σίγουρα την αξίζουν, τα λουτρά της ωραίας Ελένης, ο Κόρφος και η Επίδαυρος.

Μια ημέρα «διακοπής» των ρυθμών της καθημερινότητας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με μια επίσκεψη στα όμορφα θερινά σινεμά της πόλης. Θησείο, Πλάκα, Κολωνάκι, Ζάππειο, είναι κάποια από τα σημεία, όπου τα θερινά σινεμά υποδέχονται τους σινεφίλ. Αντίστοιχες ανοικτές αίθουσες προσφέρουν οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής. Για όσους τέλος, οι αντοχές το επιτρέπουν, η νυχτερινή Αθήνα υπόσχεται ξέγνοιαστες στιγμές. Πλάκα, Μοναστηράκι, Γκάζι, παραλιακό μέτωπο, είναι μερικά από τα σημεία, όπου οι ήχοι της μουσικής ανεβαίνουν και δίνουν το δικό τους τόνο στη διασκέδαση των Αθηναίων.





Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου