Φωτιά στα Κύθηρα: Ενίσχυση δυνάμεων της Πυροσβεστικής - Καλύτερη εικόνα στη Σάμο


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες μέτωπα που μαίνονται ανά την Ελλάδα έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν σήμερα τις προσπάθειες ελέγχου των εν εξελίξει πυρκαγιών.

Αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη εστίαση δίνεται στη φωτιά, η οποία μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου στην Παλαιόπολη Κυθήρων. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή ενισχύθηκαν και αποτελούνται από 40 πυροσβέστες, 19 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα του δήμου. Οι ενισχυμένοι άνεμοι που πνέουν στο νησί, αποτελούν τον μεγαλύτερο «εχθρό» των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Πάντως, οι φλόγες – προς το παρόν – δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στον Μεσόκαμπο Σάμου, η οποία παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Το Σάββατο χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά πέντε ξενοδοχεία και οι περίπου χίλιοι τουρίστες μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου. Στη συνέχεια επέστρεψαν στα καταλύματά τους. Αναγκαίο κρίθηκε εξάλλου, να απομακρυνθούν άνθρωποι και από τις παραλίες της Γλυκόριζας και του Πρωτέα. Οι ισχυροί άνεμοι πάντως που έπνεαν χθες στην περιοχή έχουν εξασθενήσει, διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστών.





Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου