Samsung: ποιο είναι το μεγάλο λάθος της φέτος;


Για την Samsung φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά, χρονιά που δεν θυμίζει τίποτα από τα δύο-τρία τελευταία στείρα έτη. Η είσοδος της Huawei ταρακούνησε τις δύο μεγάλες που φαίνεται ότι ξύπνησαν από τον λήθαργο της ασφάλειας του μονοπωλίου τους. 

Παράλληλα οι μικρότερες κινεζικές εταιρείες, κυρίως οι δύο όμιλοι Xiaomi και BBK σάρωσαν την μεσαία και μικρή κατηγορία εξασφαλίζοντας γιγάντια κέρδη και αγοραστική βάση. Η Samsung έφερε 15 μοντέλα στην αγορά με πολλά να έχουν στοιχεία από την αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. Είναι τέτοια η διαφορά που τα περσινά μοντέλα της έχουν χάσει παντελώς την αξία τους λόγω αδιαφορίας του κόσμου. Το δε καλύτερο κινητό στην παγκόσμια αγορά είναι για πολλούς το Galaxy S10 5G.

Η Samsung έκανε όμως ένα μεγάλο λάθος. Έχασε την κούρσα για την πλήρη οθόνη. Ο σχεδιασμός Full-Display 2.0 είναι μια μη αναστρέψιμη τάση στον σχεδιασμό των κινητών. Η Samsung ακύρωσε αυτό το έργο προχωρώντας με οθόνες με οπές σε αυτές. Ένα μόνο μοντέλο έμεινε εκτός το Galaxy A80, το οποίο λόγω flip μηχανισμού και υψηλού κόστους δεν εντυπωσίασε την αγορά.





Περισσότερα: gizchina

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου