Τι ζητούν οι τραπεζίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Ποια θέματα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα το νέο κυβερνητικό επιτελείο. Στο επίκεντρο η λύση για τα NPLs, η ενίσχυση της εμπιστοσύνης και οι μειώσεις φόρων και εισφορών. «Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου. Δεν πρέπει να χαθεί το θετικό momentum στις διεθνείς αγορές», αναφέρουν.

Έμφαση στην αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, με κεντρικό άξονα την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, πρέπει και οφείλει, σύμφωνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών, να δώσει η νέα κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης σε σωστή βάση προς τις διεθνείς αγορές.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεση δράση σε πολλαπλά μέτωπα της οικονομίας, τα οποία παρουσιάζουν αδυναμία ανάτασης», τονίζει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος και προσθέτει: «Στις τράπεζες έχουν τεθεί οι βάσεις για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος, αυτού των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Μένει να υπάρξει και ένα κεντρικό -ολιστικό σχέδιο- για την περαιτέρω και σε βάθος οριζόντια αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρέπει να προχωρήσουν τα σχέδια τόσο του ΤΧΣ όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος. Κι αυτό πρέπει η κυβέρνηση να το πράξει άμεσα».
Περισσότερα: euro2day

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου