Εθνική Λυρική Σκηνή: Με Λάνθιμο και Αμπράμοβιτς το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα


Με τον καλύτερο τρόπο ετοιμάζεται να «σβήσει» τα 80 της κεράκια η Εθνική Λυρική Σκηνή -το 2020- διάγοντας μία από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία της, ανακοινώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, που συνδυάζει ιδανικά την ποιότητα με τα μεγάλα ονόματα διεθνούς βεληνεκούς, τον ελληνικό χαρακτήρα με τον κοσμοπολιτισμό -και που, κυρίως, μπορεί και βάζει με τρόπο μοναδικό τη δική της σφραγίδα.

Τα εύσημα προφανώς πρέπει να δοθούν στον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γιώργο Κουμεντάκη, αλλά και στην πλειάδα των συνεργατών, οι οποίοι αγωνίζονται, ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα: αυτό που ξεχωρίζει είναι η έντονη εξωστρέφεια, που διαπιστώνεται από την πρωτοτυπία των ιδεών, των καινοτόμων συνεργασιών και των αναθέσεων. 

Τα αποφασιστικά βήματα αφορούν τόσο στη διεύρυνση του ρεπερτορίου της όπερας, αλλά και την αλληλεπίδραση του λυρικού θεάτρου με τα εικαστικά και τις άλλες τέχνες που φέρνουν στη Λυρική Σκηνή σπουδαίες συμπράξεις με κορυφαία ονόματα, όπως τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς και τον Γιώργο Λάνθιμο. 





Περισσότερα: protothema

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου