Ιταλία: Σοκάρει ο Έλληνας διασώστης που «έδεσε» με το πλοίο Άλεξ στην Λαμπεντούζα


Ένα πλοίο διάσωσης μεταναστών έδεσε σήμερα στο λιμάνι της Λαμπεντούζα αψηφώντας την απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα και έγινε έτσι το δεύτερο μέσα σε μια εβδομάδα πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης που συγκρούεται με τις ιταλικές αρχές. Μέσα σε αυτό βρίσκεται και ένας Έλληνας διασώστης, ο οποίος περιγράφει την αντιμετώπιση που έχουν οι μετανάστες από τις Ιταλικές αρχές.

Ο έλληνας διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος, αναφέρει πως ο Σαλβίνι διώχνει το πλοίο πίσω στην θάλασσα, αφού οι αρχές έχουν καταλάβει την προβλήτα και δεν αφήνουν κανέναν να αποβιβαστεί!

«Μπήκαμε στα ιταλικά χωρικά ύδατα, παρά την απαγόρευση και δέσαμε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας. Οι αρχές έχουν καταλάβει την προβλήτα και δεν αφήνουν κανέναν να αποβιβαστεί, ούτε εμάς, ούτε τους ναυαγούς. Ο Σαλβίνι θέλει να μας ξαναστείλει πίσω στη θάλασσα, να πάμε στην Μάλτα μαζί με τους ναυαγούς. Φέρανε φορτηγά με τρόφιμα και νερό να μας τα φορτώσουν και να φύγουμε. 

Μιλάμε για ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής, που κανονικά έχει άδεια από το Λιμεναρχείο για 18 άτομα και αυτοί θέλουν να μας στείλουν στη θάλασσα να κάνουμε αλλά 100 μίλια, με 57 ανθρώπους πάνω! Φυσικά, δεν πρόκειται να το κουνήσουμε από εδώ.» 




Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου