Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αυτή είναι η νέα "σιδηρά κυρία" της Κομισιόν


Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ετοιμάζεται να γράψει ιστορία αν αναλάβει τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο τιμόνι της Κομισιόν, ούσα η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη αυτή τη θέση. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη μεγάλη νίκη για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που έχει να επιδείξει ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον βιογραφικό.

Αν υπήρχε ευρωπαϊκό γενεαλογικό πιστοποιητικό, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ήταν σίγουρα… καθαρόαιμη Ευρωπαία. Γεννήθηκε το 1958 στις Βρυξέλλες, με τον πατέρα της, Ερνστ 'Αλμπρεχτ, να υπηρετεί ως επικεφαλής του γραφείου του τότε Γερμανού Επιτρόπου, φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο μέχρι τα 13 της χρόνια και μιλάει εξαιρετικά γαλλικά και αγγλικά, ενώ υποστηρίζει την μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

Η θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον τελικά την αναλάβει, θα είναι προφανώς το αποκορύφωμα της μέχρι τώρα καριέρας της κυρίας φον ντερ Λάιεν, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα στο πόστο αυτό. Θα είναι ωστόσο μόνο ένα από τα επιτεύγματα της Γερμανίδας, η οποία έχει συνηθίσει από νωρίς στις «νίκες».





Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου