Κεραμέως: Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές - Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ


Ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών και κατάργηση του "κακώς εννοούμενου" ασύλου ώστε να επιστρέψουν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές τους, στους καθηγητές τους και στο διοικητικό προσωπικό, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ως άμεσες παρεμβάσεις στον τομέα της ευθύνης της. Επίσης, ανακοίνωσε μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, για να επιστρέψουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στις τάξεις, επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και επιμόρφωση τους.

Ταυτοχρόνως η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η εξωστρέφεια και ουσιαστικότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας αποτελούν τον πρώτο στόχο του κυβερνητικού προγράμματος για την Παιδεία. Στο πλαίσιο της ριζικής αλλαγής της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια βίου μάθησης ανακοίνωσε την επαναφορά του θεσμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων. Εξάλλου ανακοίνωσε την ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης, ενώ για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκαθάρισε πως κεντρική επιδίωξη είναι να απελευθερωθεί το σχολείο από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Υπουργείου Παιδείας, και να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς. 

Οι έξι στόχοι
Η κ. Κεραμέως, παρουσίασε τους έξι βασικούς στόχους που διατρέχουν οριζόντια το κυβερνητικό πρόγραμμα στην Παιδεία, με πρώτο στόχο μεγαλύτερη ελευθερία και μεγαλύτερη αυτονομία για σχολεία και πανεπιστήμια και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των εκπαιδευτικών, δεύτερο την εξωστρέφεια και ουσιαστικότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, τρίτο στόχο τις ίσες ευκαιρίες για όλους, τέταρτο στόχο την αξιοποίηση των νέων δεδομένων της ψηφιακής εποχής, πέμπτον να παραδίδονται πιο ολοκληρωμένοι πολίτες και έκτο στόχο την υιοθέτηση πολιτικών βάσει τεκμηρίωσης.



Περισσότερα: news247 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου