Σεισμός Αττική: Κίνδυνος κατάρρευσης για 1.800 κτίρια


Την ίδια ώρα που οι γνώμες των ειδικών παίρνουν και δίνουν όσον αφορά την ετοιμότητα η όχι του κρατικού μηχανισμού στο ενδεχόμενο εκδήλωσης μεγάλου σεισμού, οι πολίτες που καθημερινά διασχίζουν τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας διαπιστώνουν ιδίοις όμασι την ελληνική πραγματικότητα που θέλει την τύχη να καθορίζει το κατά πόσο θα έχουμε θύματα ή όχι στον επόμενο μεγάλο σεισμό της Αθήνας.

Ο σεισμός ξαναφέρνει στο προσκήνιο τα δεκάδες παρατημένα και επικίνδυνα για κατάρρευση κτίρια στην Αθήνα, τα οποία αποτελούν «ωρολογιακές βόμβες».

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στον σεισμό που «χτύπησε» την πρωτεύουσα την Παρασκευή, το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να εξέπληξε τους κατοίκους οι οποίοι ανέμεναν ζημιές σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας, όπως αυτό της Ερμού. Άλλωστε, ήταν αρκετές και οι φορές που ο δήμος είχε κληθεί να λάβει μέτρα, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να συμβεί.

Σύμφωνα με στοιχεία, από τα περίπου 1.400 εγκαταλελειμμένα κτίρια τα 200 έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος ως διατηρητέα, ενώ διπλάσια, δηλαδή σχεδόν 400, είναι αυτά που έχει χαρακτηρίσει το υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέα.






Περισσότερα: in.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου