Όταν Τούρκοι δολοφόνησαν μάνα & τυφλό μέσα στο ίδιο τους το σπίτι


Τη δραματική ιστορία δύο Ελληνοκυπρίων, μητέρας και γιου, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια από Τούρκους την περίοδο της εισβολής, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην κατεχόμενη Βώνη Κυθρέας φέρνει ξανά στο φως το sigmalive.com.

Τα δύο θύματα, η Δέσποινα Χριστοδούλου και ο γιος της Γεώργιος Χριστοδούλου, τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, κηδεύτηκαν την περασμένη Τετάρτη από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου.

Πρόκειται για άλλη μία τραγική ιστορία της τουρκικής εισβολής. Η φρικαλεότητα που επέδειξαν οι Τούρκοι απέναντι σε Ελληνοκυπρίους αμάχους, αποκαλύπτεται ακόμα μία φορά.

Το Sigmalive επικοινώνησε με την κόρη της άτυχης Δέσποινας Χριστοδούλου και αδερφή του Γεώργιου Χριστοδούλου, Αντρούλλα Χατζηνικολάου και φέρνει άγνωστες πτυχές από τη θηριωδία των Τούρκων απέναντι σε μάνα και γιο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δολοφονηθείς Γεώργιος Χριστοδούλου αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης, κάτι όμως που δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους Τούρκους για να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο:

«Η μάνα και ο αδερφός μου δολοφονήθηκαν μέσα στο ίδιο το σπίτι τους, στις 15 Αυγούστου του 1974. Η υπόλοιπη οικογένεια είχαμε αποχωρήσει από το χωριό, μετά την έντονη φημολογία ότι οι Τούρκοι εισβάλλουν στο νησί. Εμείς το πρώτο βράδυ κοιμηθήκαμε όπου βρήκαμε, κάτω από δέντρα, μέσα σε οχήματα, όπου βρήκαμε στο Δασάκι της Άχνας όπου φτάσαμε την πρώτη νύχτα».

Ο θάνατος μάνας και γιου δεν προήλθε από πυροβολισμό, αλλά μάλλον από διαδοχικά κτυπήματα στα πλευρά, πιθανόν με το κοντάκι του όπλου.

«Εμείς ως οικογένεια υποψιαζόμαστε ότι οι δικοί μας δολοφονήθηκαν όχι από τον τουρκικό στρατό, αλλά από Τούρκους που διέμεναν στο διπλανό χωριό, Επιχό. Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε ως οικογένεια», είπε η κυρία Χατζηνικολάου μιλώντας στο Sigmalive.Περισσότερα: in.gr
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου