Ραγδαίες εξελίξεις: Ανατροπή με το θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο

           
Ανατροπή στην μυστηριώδη υπόθεση για τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο, φέρνει νέα έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα, με την οποία η οικογένεια του 21χρονου θα ζητήσει να βγει η υπόθεση από το αρχείο.

Οι συγγενείς του φοιτητή, που από την πρώτη στιγμή μίλαγαν για δολοφονία, δεν σταμάτησαν να αναζητούν την αλήθεια, καθώς δεν πίστεψαν την εκδοχή ότι ο Νίκος γλίστρησε και έπεσε από τα βράχια.

Έτσι ανέθεσαν σε μηχανολόγο μηχανικό την εκπόνηση έκθεσης για τις συνθήκες θανάτου, σύμφωνα με την οποία αποκλείετια η περίπτωση ατυχήματος.

Το «Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της νέας έκθεσης, βάσει της οποίας ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας, θα ζητήσει να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο κύριος, Παναγιώτης Μαδιάς, ο μηχανολόγος μηχανικός, μέτρησε τις δυνάμεις που δέχτηκε το σώμα του άτυχου νεαρού κατά τη φερόμενη πτώση από τα βράχια. Η πρώτη πτώση από ύψος 57 μέτρων, μέχρι το σημείο όπου βρέθηκε το φούτερ του φοιτητή, και η δεύτερη 30 μέτρων μέχρι το σημείο όπου εντοπίστηκε το παπούτσι του.

Το παράδοξο
Οι δυνάμεις που δέχτηκε το σώμα του Νίκου Χατζηπαύλου στις δυο φερόμενες πτώσεις ήταν της τάξεως των 2,9 τόνων κατά την πρώτη κατακρήμνιση από τα 57 μέτρα, και 2,1 τόνων κατά την δεύτερη από ύψος 30 μέτρων. Η δε ταχύτητα που είχε το σώμα ήταν της τάξεως των 120 χλμ/ώρα στην πρώτη πτώση και 55,7 χλμ/ώρα στην δεύτερη.

Με τα παραπάνω δεδομένα συνάγεται το συμπέρασμα ότι εάν ο 21χρονος πράγματι είχε πέσει από τα βράχια τότε θα είχε υποστεί συντριπτικά κατάγματα και θραύση οστών στο σύνολο του σκελετού του αλλά και εκδορές μεγάλης έκτασης, σε βαθμό που το θύμα δεν θα ήταν αναγνωρίσιμο.

Η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση, έδειξε ωστόσο, οτι δεν διαπιστώθηκαν ανάλογης βαρύτητας κακώσεις, με κατάγματα οστών και εσωτερικών οργάνων, λόγω της αναπτυχθείσας μεγάλης κινητικής ενέργειας.

Συνεπώς ο θάνατος του φοιτητή δεν οφείλεται σε πτώση, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του πραγματογνώμονα.

Άνθρωπος από το περιβάλλον του νεαρού, αναφέρει στην εφημερίδα πως ο άτυχος φοιτητής μεταφέρθηκε εκεί ενώ ήταν ήδη νεκρός.







Περισσότερα: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου