Εφιαλτική πρόβλεψη: Έρχεται το τέλος της ανθρωπότητας με φρικτό τρόπο


Ο ανθρώπινος πολιτισμός όπως τον ξέρουμε μπορεί να διανύει ήδη τις τελευταίες δεκαετίες της ύπαρξής του. Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Διακεκριμένο Εθνικό Κέντρο για την Αποκατάσταση του Κλίματος στην Αυστραλία επεξεργάζεται ένα τρομακτικό σενάριο που θέλει την ανθρωπότητα να «εξαφανίζεται» μέσα στις επόμενες δεκαετίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Οι ολοένα και πιο καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, σε συνδυασμό με την αδράνεια για την αντιμετώπισή της, οδηγούν τον πλανήτη μας σε μια τρομερή και χωρίς επιστροφή πορεία προς έναν όλο και πιο χαοτικό κόσμο, που θα σημάνει τη «συντριβή των κοινωνιών» μέχρι το 2050, υποστηρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Συγκεκριμένα, στην ανάλυση, η κλιματική αλλαγή περιγράφεται ως μια πολύ ορατή απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό στο άμεσο μέλλον και εξετάζεται το χειρότερο πιθανό σενάριο για το πού θα μπορούσε να οδηγηθεί η ανθρωπότητα μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, αν συνεχίσει να ζει με τον ίδιο τρόπο.

Στην ανάλυση υποστηρίζεται ότι οι δυνητικά «εξαιρετικά σοβαρές» επιπτώσεις των κλιματικών απειλών κατά της ασφάλειας, είναι πολύ πιο πιθανές από ό,τι υποθέτουμε, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να ποσοτικοποιηθούν επειδή «δεν εμπίπτουν στην ανθρώπινη εμπειρία των τελευταίων χιλιάδων ετών».

Η έκθεση προειδοποιεί ότι με την τρέχουσα πορεία μας, «ο πλανήτης και τα ανθρώπινα συστήματα θα φτάσουν σε «σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή» μέχρι το μέσο του αιώνα, οδηγώντας στην καταστροφή των εθνών και της διεθνούς τάξης, ενώ αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η προοπτική μιας - σε μεγάλο βαθμό - ακατοίκητης Γης».

Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου